The Bulgarian Times

Борисов: Износът на демокрация, която направихме ние като част от НАТО и ЕС, се оказа пълен провал

в България
Loading...

Може и да не ви се вярва, но с това изречение Баце шамароса САЩ.
Искаше ми се това да го чуя от хората на Нинова, но, уви, такова нещо не се чува.
Там цитират доклади на Държавния департамент на САЩ..
Защо тези хора от кръжока Нинова ме карат да правя изявления, от които някой погрешно ще речи, че съм от ГРОБ?!?!?!?! News Front


Винаги съм призовавал за незабавно спиране и затваряне на външните граници на целия ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов, в парламента.

Той дойде в Народното събрание, за да отговори на обвиненията от лидера на БСП Корнелия Нинова за политиката на правителството, свързана с мигрантите.

В декларация от името на партията Нинова заяви, че с политиката си страната ни заменя сънародниците си, които гони в чужбина, с бежанци. Декларацията предизвика сканадл, заседанието бе прекъснато и подновено с изказване на Борисов.

В неделя в Брюксел ще се проведе извънредна среща за бежанската криза, която предизвика противоречия както в ЕС, така и между управляващите в някои страни.

«Тук позицията ни е национално отговорна и на всички е ясна.

Преди години, на всички Съвети, за което има и протоколи, аз съм държал винаги една и съща позиция.

Предупреждавал съм колегите, че ще стигнем и до днеска. Те тогава ми обясняваха, не вярваха, хуманността на Европа на първо място и т.н.

То безспорно Европа е най-хуманната в това отношение, Ако си спомняте за първи път аз казах, че трябва да направим центрове за убежище и сигурност извън територията на ЕС, в близост до конфликтите.

Една част от колегите ме обвиниха, че това било в полза на Турция, било в полза на тези, които се бият в Сирия. Да, но в Йордания има 2 милиона бежанци и те не са в Европа, ние плащаме за това — ЕС.

Първа точка на това, което винаги съм защитавал, е незабавно спиране, затваряне на външните граници на целия ЕС. Той не е само Гърция, България и Италия, той е и Испания, а и от север влизат.

Да се инвестира колкото трябва в кораби, граничари, «Фронтекс» ако трябва да се направи обща гранична полиция, но тя самата дума бежанска вълна значи вълна.

Всички имаме опит напоследък с наводненията и знаем, че първо трябва да се спре вълната, а след това трябва да се разчиства, да се ремонтира, да се оказва необходимите помощи на бедстващите.

Същото в момента представлява Европа», каза премиерът, цитиран от БНР.
«Ние не сме участвали в нито една война.

В Сирия, се бият и турци, и руснаци, и американци, французи, англичани и когато мяташ ракети, били те умни и красиви, или не толкова, когато по новините виждаме сградите в Сирия как изглеждат, то няма цяла сграда.

Няма детски градини, няма училища, няма нищо, но то е същото и в Ирак, Да минаха 15 години Тони Блеър се извини, но това не възстанови Ирак и няма да го възстанови, Същото е в Афганистан, да не говорим за Либия.

Износът на демокрация, която направихме ние като част от НАТО и ЕС се оказа пълен провал.

Затова дипломацията се провали и аз лични очаквам юли месец на тази среща между Тръмп и Путин най-сетне да се сложи край на тази война в Сирия», продължи Борисов.

«Но какво имаме към днешна дата. Първа точка, която ще защитавам, и която ще настоявам да се приеме — незабавно да се затворят външните граници, На КПП-тата да се допускат само лица, бягащи от войната.

Войната, която ние в нашите съюзи — дали с причина, дали не, дали за да сваляме диктаторски режими, дали не, но пряко сме участвали, и трябва да си платим за това.

Плащането става обаче в центрове извън ЕС — в Либия, в Йордания, в Турция и затова споразумението с Турция трябва да работи, в противен случай за България има риск.»

„Вчера в 21.00 часа имахме Съвет по национална сигурност, на който присъстваха и президентските съветници, службите на сигурност и сме разгледали всички детайли по тези теми.

Срещата в неделя е извънредна, не знам защо са я направили. Днес ще се чуя и с Виктор Орбан, в събота – с канцлера Меркел.

По принцип няма такава практика, рядко се прави, но тя е отворена за всички премиери и канцлери, които искат да участват“, обясни Борисов. / News Front

Loading...

Последни от България

Отиди Горе