Борисов: Ако се стигне до ново ескалиране на заразените, веднага затваряме всичко наново

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Ние не сме съкратили нито един разход за армията и няма да го направим. Да са ни живи и здрави всички храбри българи. Защото храбри бяха и тези, които си останаха вкъщи. Заразата не е отминала. Tова заяви министър-председателят Бойко Борисов по случай 6-и май.

Нищо не е преминало, нищо не се знае все още. Днес има рекорд по починали в Европа – 30 хиляди души, коментира Борисов ситуацията с разпространението на коронавирус.

Всяко едно разхлабване при нас е следствие от дълго обсъждане със специалистите. Трябва да свикнем да живеем с това, толкоз, отсече премиерът.

Това, че позволихме да се спортува индивидуално, разходките в парковете и планините, то е за да донесе на хората повече сила и здрав дух. България е с най-либералните мерки, смята министър-председателят.

Ако се стигне до ново ескалиране на заразените, веднага затваряме всичко наново, увери Борисов.

Ако не бяха неразумните хора от Холандия, които разнесоха заразата. Това е престъпно. В старческите домове е най-опасно. Ако не бяха тези хора, ние щяхме да си се движим по 20-30 хора на ден.

Продължаваме да работим без заплати и това не е честно. Ако бъдат така добри, до 13 ще издържим. Но това не е честно, коментира премиерът решението народните представители и управляващите институции да не вземат заплати по време на извънредното положение.

Последни от НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Don`t copy text!
Отиди Горе