The Bulgarian Times

Бойко Ноев: Армията ни е куха

в България

Надпреварата между президента и премиера се прехвърли на полето на отбраната, което е лошо за армията.

Тази надпревара не е полезна и здравословна за армията, защото правителството няма да позволи на президента да натрупа политически активи чрез своята загриженост и отношение към въоръжените сили.

Това заяви пред БНТ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

Според Ноев конфронтацията между президента и управляващите няма да приключи скоро, от което армията ни може само да загуби.

По думите на Ноев инцидентът с падналия хеликоптер Ми-17 е основание въпросът за сектор “Сигурност” да се върне на дневен ред. Според него има два фактора, които пряко влияят на отбраната ни в момента. Конфронтацията между президента и правителството е първият фактор.

Другият фактор е липсата на решение за дълбокото противоречие за това, което е разписано на хартия и това, което обществото чрез правителството е готово да даде за тази армия, тълкува бившият военен министър. Според него това противоречие също не позволява проблемите в сектора да бъдат решение.

Ноев коментира, че “ножицата” е толкова голяма, че не може да се види решение на проблемите в сектора.

Поради това, по думите му, армията ни е куха и няма бъдеще такава, каквато е сега.

Според бившия министър трябва да се заделят повече от 2% от бюджета за отбрана, както и да се промени погледа върху строителството на въоръжените ни сили./КРОСС

Loading...

Последни от България

Отиди Горе