Бойко Борисов недоволен от дисциплината в ЕНП

в България

Европейската народна партия избира своя водач за евроизборите през 2019 г. Конгресът на партията се провежда в Хелзинки. Българският премиер Бойко Борисов направи изказване и видимо не беше доволен от дисциплината в залата. С такава дисциплина в партията ние няма как да спечелим, каза той. Според него големите проблеми в Европа са два – Брекзит и Европа на няколко скорости, съобщава бТВ.

По-рано днес Борисов беше приет от финландския си колега Юха Сипила. Финландия поема председателството на Съвета на ЕС през втората половина на 2019 г. и поздрави България за ролята ѝ на председател през първата половина на тази година.

Делегатите на конгреса на ЕНП избират водач за евроизборите чрез таен вот. Изненади са малко вероятни. Шансовете са на страната на германеца Манфред Вебер, който има сериозна политическа подкрепа от редица евролидери.

Финландецът Александър Стуб вероятно ще загуби битката срещу консервативния си германски съпартиец. Победителят ще претендира догодина за един от най-важните постове в ЕС – председател на ЕК.

Loading...

Последни от България

Отиди Горе