Биткойн неизбежно ще стигне $ 25,000

в Крипто
Loading...

Том Лий от “Fundstrat” вярва, че цената на Биткойн ще се изстреля, следвайки логиката на технологичните титани в Силиконовата долина. По време на интервю за шоуто на CNBC “Street Signs Asia” от 15-ти ноември, Лий твърди, че криптовалутите “са активи с мрежова стойност” – и споделя тази характеристика с най-успешните технологични акции.

Лий – известен Биткойн бик, съосновател и стратег от “Fundstrat Global Advisors” – направи своя аргумент, когато беше попитан за логиката зад прогнозата на Fundstrat от 25,000 долара до 2022 г. за Биткойн.

Отбелязвайки, че целта бе определена през 2017 г. като част от пет-годишна прогноза за актива, той каза, че все още смята, че е “доста лесно да се постигне” това ниво.

“Криптовалутите са активи с мрежова стойност, което означава, че колкото повече хора притежават актива, толкова по-голяма е стойността. Всъщност това е логаритмична функция – така че ако удвоите потребителите, които я държат, получавате четворна стойност.

За да отидете на 25,000 долара, вие по същество се нуждаете от малко по-малко от 4 пъти повишение, което означава, че трябва да се удвои броя на хората, които притежават Биткойн.”

Том Лий твърди, че Fundstrat изчислява, че приблизително половин милион души притежават и използват BTC, така че ще трябва да ударим милион потребители, за да има цена от 25,000 долара.

Отбелязвайки, че това по същество е полезна функция, стратегът направи аналогия с представянето на акциите на FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) след публичният им листинг.

Той коментира:

70% от тяхната възвръщаемост [след публичен листинг] се обяснява с нарастването на глобалния интернет през този период от време. С други думи, това е LOG функция на растежа на интернет, и това ще стане и при криптовалутите.

По отношение на други фактори, Лий спомена, че той е с голямо биче настроение по отношение на Биткойн в дългосрочен план, казвайки, че смята, че сега “все още са най-ранните дни за цифровите активи” и че с течение на времето те ще станат силно институционални.

През октомври Лий каза, че след като направи голям ход в началото на 2019 г., сега Биткойн трябва да консолидира печалбите си. Cryptodnes. BG

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе