Биткойн вече се приема от Airbnb

в Крипто
Loading...

Приложението за Биткойн плащания “Fold” сега поддържа Airbnb, обяви компанията на 11-ти ноември. Сега потребителите на Fold могат да получат 3% обратно в BTC при всеки престой, резервиран на платформата.

Airbnb вече е включен в програмата за награди, наречена “Fold Kickbacks”. Програмата поддържа втория слой на Lightning Network (LN) на Биткойн, който позволява да се купуват ваучери срещу BTC, с 3% кешбек. В момента Fold предлага ваучери по 25 или 100 долара на своя уебсайт.

Стартирана през юли 2019 г., програмата Fold Kickbacks вече поддържа някои търговци с големи имена, включително “Amazon”, “Starbucks” и “Uber”.

Програмата обаче работи в избрани страни, включително САЩ, Австралия, Канада, Ирландия, Мексико и Обединеното кралство, в зависимост от конкретната марка. Фирмата очаква в близко бъдеще да внедри услуги и в Европа.

В края на септември 2019 г., Fold събра 2,5 милиона долара, за да разшири платформата си с опция за плащане във фиатни валути. Новата функция бе добавена в края на септември 2019 г. и позволява на потребителите да харчат както фиатната валута, така и Биткойн в онлайн магазини, като добавят кредитната си карта или BTC Lightning портфейла. Към днешна дата, приложението Fold приема само Биткойн, твърдят от фирмата.

Fold е едно от най-старите приложения с подобни програми за награди, но със сигурност не е единственото.

Lolli”, друго приложение за пазаруване на Биткойн, преди това си партнира с американския търговец на дребно “Petco”, в края на август. То също така предостави подкрепа на главната американска верига хранителни стоки “Safeway”, за да предостави на клиентите 3,5% кешбек в Биткойн за всички техни покупки.

Освен това, най-голямата японска платформа за ваучери “Amaten” обяви плановете си по-рано тази година, да издаде токенизирани ваучери в партньорство с доставчика на блокчейн мрежи “Aelf”. Cryptodnes. BG

Печелете Биткойн докато резервирате хотел за вашата почивка

Loading...

Последни от Крипто

Отиди Горе