Бивш директор на NASA нарече «слабоумни» онези, които вярват в полетите на американците на Луната

в Свят
Loading...

82-годишен бивш директор на NASA нарече «слабоумни» онези, които вярват в полетите на американците на Луната

„Ние, слава Богу, живеем не във времената на някаква тотална цензура. Разбира се, има официална версия, и тя, беше измислена не за развлечение. Но никой не забранява да включваме собствения си мозък, да слушаме умните хора, да анализираме“ – каза той в интервю пред журналист от Huffington Post.

„Като човек, в някаква степен причастен към този грандиозен спектакъл, ще кажа едно: ние тогава допуснахме толкова глупави грешки… Но на нас ни казаха, че това не е толкова важно, че въпросите се решават на политическо ниво, а не в киностудиото. Днес виждам, че са били прави“ – каза Спаркълс.

Изследователят отказа да разкаже подробности, позовавайки се на „елементарно чувство за патриотизъм“, но говори не особено ласкаво за онези, които възприемат информацията за полета на американците на Луната на юнашко доверие.

„Извинете, но само слабоумен може безусловно да вярва, когато има интернет.. на мен ми е трудно да използвам компютъра на моята възраст, но аз усвоих какво е това YouTube. Вие знаете, това вече далеч не са онези времена когато единствен достъпен източник на информация бяха вестниците и телевизора. Всичко е достъпно, всичко лежи на повърхността. Умните хора сложиха на местата им нашите пропуски. Руснаците имат много материали за това. Много за това говори някой или Бякин или Вяткин… Това е нещото, от което аз се страхувах през 1968-ма, но се оказа, че е нямало от какво да се боя – мнозинството все едно не е в състояние да мисли самостоятелно. Те още вярват, представяте ли си?“ – добави Спаркълс.

Превод: М.Желязкова, Поглед.инфо

ПО ТЕМАТА:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА;
От кой, как и къде е заснето ”кацането на Луната” може да чуете, разберете и видите, тук:

 

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе