Безгранично нагъл произвол

За ТРЕТИ ПЪТ през последните ШЕСТ МЕСЕЦА Министерството на енергетиката и подчиненият и Български енергиен холдинг (БЕХ) ОТКАЗВАТ да предоставят информация, която ще помогне за разплитане на схемата с най-скъпата електроенергия в Европа, която се постига на борсата в България.

Ето оригиналният текст на отказа:

На практика поредният отказ е силно откровение, че държавната БЕХ НЕ ИЗПЪЛНЯВА задълженията си по цитираното Решение на ЕК по дело срещу самата БЕХ. Приказките че предоставянето на информацията ще наруши обективното определяне на цената направо кърти плочките!!! Значи най-скъпата електроенергия в Европа е ОБЕКТИВНА И СПРАВЕДЛИВА НЕОБХОДИМОСТ???

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ №1! Откакто през август 2019-та започнахме да искаме от МЕ въпросната информация министър Теменужка Петкова изведнъж престана да се кълне пред мисирките, че държавните производители от групата на БЕХ СТРИКТНО изпълняват ангажиментите си по делото на ЕК срещу БЕХ. До тогава тя в продължение на шест месеца неизменно се кълнеше, че БЕХ изпълнява задълженията си СТРИКТНО. За последно тя заяви това на 9-ти юли 2019-та г. в НС. А след като започнахме да я питаме престана да продължава да ни лъже. Гузна съвест?

ЛЮБОПИТЕН ФАКТ №2! Въпросната информация до сега не е искана от НИКОЙ ДРУГ в България и най-вече от страна на т.нар. “бизнес”, който най-много рИвЕ, че високите цени щели да ги разорят. Вижте долните видеоклипове! Ако искат да разберат, защо и как нашата цена е най-високата в Европа, защо не искат въпросните числа, в това число и на последната среща между Домусчиев и Петкова, от преди дни? Сетихте ли се защо не го правят?

Ние няма да се откажем и сме убедени в крайната победа!

Георги Котев