Башар Асад: Заговорът на Запада срещу Сирия се провали

в ПО СВЕТА

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че плановете на Запада за страната му са се провалили и благодари на Русия и Иран за подкрепата в борбата с терористите. Асад направи изявление по време на съвещанието на дипломатическите работници към Министерството на външните работи на Сирия.

 

По думите на Асад „принципната позиция в защита на интересите и националния суверенитет, която заема Сирия, е станала причина за войната против нея“.

Той подчерта, че „сирийците са заплатили скъпо, за да провалят заговора на Запада и „Мюсюлманските братя“, но цената на съпротивата е по-малка от цената на капитулацията.“

Според него планът на Запада бил да поеме управлението на Сирия чрез инсталирането във властта на „Мюсюлманските братя“.

„Битката не е завършена, тя продължава и предлаганите сега хуманитарни инициативи преследват същите цели, които не успяха да изпълнят терористите“, заяви Асад.

Сирия, Русия и Иран „имат голям принос за успешните действия, които води сирийската армия против джихадистите“, посочи сирийският президент. / ГЛАСОВЕ