Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

БОЕЦ: „Горанов не трябва да коментира, а да дава показания!“

в България

След пресконференцията на БОЕЦ във вторник, на която изнесохме факти за несъбраните от НАП почти 6 милиарда лева ДДС, днес, четири дни по-късно, министъра на финансите Владислав Горанов проговори.

Принуден от разрастването на скандала и обществената реакция, Горанов, в опит да омаловажи случващото се заяви пред журналисти следното:

Странно, че на фона на един отговор на НАП до едно юридическо лице с нестопанска цел се повдигна този дебат. Ние в министерството го водим отдавна и сме предприели доста законови промени, свързани с намаляване на възможността нелоялни и некоректни търговци да избягват плащането на ДДС, прехвърляйки собствеността на малоимотни граждани, премахвайки възможността на държавата да си събере приходите“

За вас е странен този дебат, г-н министър, но за народа, от чиито гръб са одрани тези милиарда дебата е много, ама много закъснял. Горе-долу, с около шест милиарда закъснял. Или с 16 милиарда.

Всъщност СТРАННОТО е, че именно Горанов коментира темата! Напомняме , че БОЕЦ изпратихме Заявлението с искане на информация за несъбраното ДДС едновременно до НАП и Министерството на финансите, лично до Владислав Горанов! И от министерството на финансите ни отговориха , че НЕ РАЗПОЛАГАТ С ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ! Въпроса е, как тогава Министър Горанов коментира темата, след като не е запознат и не разполага с информацията?!

По важния въпрос е, как министъра на финансите не знае какъв е размерът на несъбраното ДДС? И то при положение, че е в размер на много милиарди! Как изготвят бюджета на държавата? Как предвиждат приходите? Как взема мерки срещу кражбите и схемите за източване на милиарди от ДДС, след като не знае дори в в какъв размер е то? По закон именно министъра на финансите е задължен да упражнява контрол върху дейността на НАП и да провежда финансовата политика, като част от нея е и реализирането на приходната част от бюджета.

(Владислав Горанов и Пеевски. Сигурно обсъждат мерки за борба с източването на ДДС…)

Когато държавата е ощетена с милиарди, а ти казваш, че не знаеш нищо, значи, че не си упражнил контрол, не си взел съответните мерки, не си изпълнил служебните си задължения. В това отношение основна отговорност носи и премиера. Именно с тези аргументи на 21.03.2018г. БОЕЦ внесохме сигнал в прокуратурата срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов, които в качеството си на длъжностни лица са извършили престъпление по служба, не са изпълнили служебните си задължения и не са упражнили контрол върху дейността на НАП, което е довело до огромни щети за държавата.

И сега очакваме Горанов и Борисов да дават показания, а не да коментират тема, за която самите те казват, че не са запознати!

Очаквайте следващата седмица нови разкрития и следващите действия на БОЕЦ. Вярваме, че гражданското общество е единствената сила, която може да се противопостави и да отстрани мафията от властта и да спрем разрухата и ограбването на държавата. БОЕЦ винаги водим битките си до край. / БОЕЦ

ПО ТЕМАТА:

Горанов вдига палат за 1 млн до София

Последни от България

Отиди Горе