Арестуваха дъщерята на Борисов в САЩ, защото шофирала с 393км/ч. от Лас Вегас към Лос Анджелис

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Венета Борисова е дъщеря на Бойко Борисов от брака му със Стела Костова

На 04.Февруари Венета шофирала новият си Bugatti Chiron, пътувайки от Лас Вегас към Лос Анджелис. Евентуално от желание да провери максимално развиващата скорост или за да измине по-бързо пътя от 435км, дъщерята на Борисов е била засечена от пътни полицаи да развива скорост от 393км/ч. Това била и причината, тя да бъде арестувана.

Престъплението:
Максималната разрешена скорост в Калифорния е 70 мили в час (113км/ч.). скоростта с която Борисова е шофирала е била 393км/ч, което се равнява на 244 мили/час. Това е със 174мили/ч. повече от максималната разрешена скорост за движение по пътя, по който е шофирала българската бизнес дама.

Реакция:
Венета Борисова е била спряна и задържана в 10:30 местно време, като един час по-късно гаранцията и от $12 000 е била платена и е пусната на свобода. Автомобилът и в момента е със свалени номера и се намира на паркинга в полицейското управление в град Виктървил, който е в близост до Лос Анджелис.

Автомобилът:
Bugatti Chiron е нов модел на френската марка суперавтомобили. Двигателят му има мощност от 1500к.с, а максималната скорост, която достига е ограничена до 420км/ч. (професионални автомобилисти твърдят, че автомобилът е способен да развие 491км/ч. при сваляне на ограничението) Времето, за което постига скорост от 0 до 100км/час е 2,2 сек. според данни по тестове споделени в интернет.
Цената на този суперавтомобил е $3 000 000

Източник: podoko.eu