Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Антон Радичев съди „Топлофикация“

в България

Актьорът харчи пенсията си от 400 лева по адвокати

Антон Радичев е поредният български актьор, влязъл във война с „Топлофикация“. След като през миналия май стана ясно, че дружеството го е осъдило да плати 261 лв. за просрочени сметки от декември 2012 г. до април 2014-а, той не се примирил с несправедливостта и вече си търсел правата по съдебен път.

Артистът тотално отказал да заплати глобата, тъй като задълженията, за които му лепнали присъда, били чужди. Сега той се опитвал да докаже, че наследственият апартамент, където се натрупала сметката, бил продаден още преди да започнат да растат дълговете. През идния февруари Радичев щял да застане в съда и да поиска наложената му санкция да бъде отменена на втората инстанция от делото. Комикът бил обнадежден за изхода на процеса, защото си наел добър адвокат. Сега почти цялата му пенсия, която възлиза на 400 лева, отивала за адвокатски разходи, но ако спечелел делото, всичките пари щели да му бъдат възстановени. Все някак актьорът успявал да свързва двата края. Освен че е пенсионер, той продължава да работи в Народния театър. Оттам също получавал заплащане, което обаче било унизително ниско.

„Но какво да направим. На такъв хал е цялата държава. Ще се борим някак и ще оцеляваме“, споделя легендата от култовото телевизионно шоу „Клуб НЛО“.

Другата му голяма мъка бил заемът, с който се заробил преди няколко години. Тогава Антон решил да влезе в положението на дъщеря си и бившия си зет Богомил Грозев, като изтеглил кредит на свое име. С парите щерка му и новинарят искали да строят къща в един от баровските столични квартали, но впоследствие любовта им се разсъхнала и Грозев си плюл на петите. В продължение на месеци водещият на Нова телевизия изобщо не вдигал телефона на тъста си, който му звънял, за да го пита какво става с вноските по заема и няма ли намерение най-после да започне да му помага финансово. Богомил обаче така и не благоволил да поеме отговорност, а дъщерята на Радичев го наказала за недостойните му действия, забранявайки му да вижда общия им син. Напоследък обаче двамата пак намерили път един към друг в името на детето, което вече прекарвало повече време с татко си. Ретро.бг

 

Loading...

Последни от България

Отиди Горе