Американското разузнаване шпионира 100 000 чужденци извън САЩ

в Свят

Американската агенция за национална сигурност (АНС) шпионира над 100 000 чуждестранни граждани извън САЩ, съобщи телевизия Си ен ен, позовавайки се на свои източници.


Следенето се води в рамките на т.нар. секция 702 от Закона за прослушванията в интерес на външното разузнаване. (FISA). Както по-рано заявяваха в АНС, тази част позволява „на разузнаването да осъществява наблюдение върху отделни чуждестранни граждани извън пределите на САЩ за получаване на разузнавателни данни, включително които се използват за борба срещу международния тероризъм и киберзаплахите“.

През пролетта АНС съобщи, че възнамерява да спре една от програмите на FISA. Но през юни директорът на националното разузнаване на САЩ Дениъл Коутс и шефът на АНС адмирал Майкъл Роджърс, който е и ръководител на Киберкомандването на американската армия заявиха, че действието на секция 702 от FISA трябва да продължи безсрочно. Според тях секцията е позволила на разузнаването да получи маса важни сведения, включително да се стигне до извода за приписаната на Русия намеса в президентските избори миналата година. /ТАСС /Поглед.инфо/ Мобилните оператори в България подслушват

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе