The Bulgarian Times

Американски учени доказаха, че сините сливи могат да лекуват рак

в Свят
Loading...

Антиоксидантите, които те съдържат, неутрализират раковите тумори в организма на човека

Американски изследователи посочват, че сините сливи са богати на антиоксиданти, които помагат на организма да се бори с различни заболявания.

Сливите подобряват кръвообращението; съдържащите се в тях вещества се борят с инфекции и намаляват нивото на „лошия“ холестерин в кръвта на човека; те са полезни за сърцето, тъй като регулират процеса на съсирване на кръвта.

Съветът на изследователите е да се изяждат по три сливи на ден.

Полифенолните съединения, които те съдържат, помагат на човека в борбата със сърдечните заболявания, диабет и рак. Микроелементите превръщат нишестето в енергия и така поддържат нормално ниво на кръвната захар.

Освен това сливите помагат в отслабването.

Специалисти от Центъра за изучаване на рака „Мейер“ в Ню Йорк посочват, че кетодиетата помага на противораковите препарати да унищожат по-бързо туморите.

Сливите са полезни във всякакъв вид – пресни или сушени, на сладка, конфитюри и компоти.

Те съдържат витамините от групата В, провитамин А, витамините С, Е, РР, калий, магнезий, калций, цинк, фосфор, мед, натрий, йод и хранителни влакна.

Сливите понижават кръвното налягане и подобряват работата на черния дроб. Те помагат в борбата със запека, при болести на обмяната на веществата и на бъбреците, извеждат излишната вода в организма и солта.

Пресните сливи пречистват кръвта и организма от токсини. Ако в организма има излишък от жлъчка, тези плодове и тук помагат.

Сушените сини сливи имат слабителни свойства.

Компоти и кисели от сливи са полезни при атеросклероза.

Превод издaтeлcтвo PACПEP

ПО ТЕМАТА:

Loading...

Последни от Свят

Отиди Горе