Американската психиатрична асоциация: Традиционната мъжественост е психическо увреждане

в Любопитно
Loading...

АМЕРИКАНСКАТА ПСИХИАТРИЧНА АСОЦИАЦИЯ (АРА) ОБЯВИ ТРАДИЦИОННАТА МЪЖЕСТВЕНОСТ ЗА ПСИХИЧЕСКО УВРЕЖДАНЕ

Въпросната одиозна организация, която е известна с това, че още през 70-те години изважда хомосексуализма от списъка си с психични заболявания, а понастоящем е в процес на утвърждаване на педофилията като обикновен „вид сексуално предпочитание“ е обнародвала някакъв изумителен наръчник за подопечните й американски психиатри, озаглавен „Ръководство за психологическата практика при момчета и мъже“ /“Guidelines for Psychological Practice with Boys and Men“/.

Според съобщението на APA:

Мъжете извършват 90 процента от убийствата в САЩ и представляват 77 процента от жертвите на убийства. Те са демографската група, изложена на най-голям риск да станат жертва на насилие. Те са 3.5 пъти по-склонни към самоубийство, а продължителността на живота им е с 4,9 години по-кратка от тази на жените. Момчетата са много по-предразположени към това да бъдат диагностицирани с дефицит на активност и с дефицит на внимание, отколкото момичетата и са обекти на по-тежки наказания в училище – особено цветнокожите момчета.

Затова, APA твърди, че както в публикуваното от нея друго изумително съчинение, озаглавено „Психология на мъжете и на мъжественостИТЕ“ /каквото и да означават тези „мъжествености“ в множествено число, „The Psychology of Men and Masculinities“/, така и сега Ръководството ни учи, че „традиционната мъжественост“, „маркирана от стоицизъм, конкуриране, господство и агресия е, като цяло увреждаща.“

„Мъжете, социализирани по този начин, е много по-малко вероятно да проявят правилно /“здравословно“/ поведение” /“Men socialized in this way are less likely to engage in healthy behaviors”/, заключава Асоциацията.

Естествено, тези титани неизбежно достигат и до централната тема: в миналото „изследователите приемали, че мъжествеността и женствеността са двата противоположни краища на спектъра…“.

И моментално дават актуалния отговор за 31-те пола: „Какво е полът през 2010-те години?“, пита лицето Райън МакДермот, Ph.D, психиатър в Университета на Южна Алабама и съавтор на въпросното Ръководство. И си отговаря: „Вече не е само двойката мъж-жена“ /“It’s no longer just this male-female binary”/.

Българска Легия за защита / Bulgarian Defense Legion

 

В САЩ обявиха съществуването на 31 пола. Глоби от $ 250 000 за неспазване на наредбата

 

Loading...

Последни от Любопитно

Отиди Горе