The Bulgarian Times

Алексей Петров: Бойко Найденов ми носеше ракетите за тенис, той е слуга на Цветан Василев

в България

Алексей Петров: Бойко Найденов ми носеше ракетите за тенис


Започвам да си мисля кои са Наглите – тези в затвора или ръководителите на разследването, заяви бившата барета


Бойко Найденов всъщност не търси извършителите, а търси да припише някому престъпление, което не му харесва”. “Аз трябваше да ида в ареста, не защото съм извършил нещо, а защото съм неудобен. Приписват се престъпления на друг, заяви Петров


Моят дом е моята крепост. Няма значение че преди около 7 години Цветанов ми прати неканени гости, та се наложи филми да снимаме и да местим масата. Позволих си за много малка сума да осъдя България в Страсбург. Това заяви в ефира на Нова телевизия преподавателят по корпоративна сигурност и бивш съветник на Алексей Петров.

Знаете ли кой се опита да ви убие преди 2 години: “Да, оказа се, че тази схема, която тогава въведохме със стимулиране на търсене на информация, получихме много. Към днешна дата нещата са в ход, поръчителите са разкрити. Не съм допускал, че толкова назад във времето с работата си в ДАНС съм засегнал интереси. Има малко политика, партийност, бизнес, малко отмъщение”, каза той.

“Казвам само едно – преносителят на парите след арестуването на “обвиненко” се е обърнал за съдействие към регионален партиен лидер за търсенето на адвокат. Става дума за партийно-политически мотиви бе квалифицирано като терористичен акт”, добави Петров.

Той изтъкна, че още ходи с охрана и, като нещата приключат, тогава ще се успокои.

Запитан защо нападна Бойко Найденов относно темата с отвличането: “Седя зад думите си. Започвам да си мисля кои са Наглите – тези в затвора или ръководителите на разследването. Имам доказателства, че той се е записал с цел доказателство, което значи, че той не е бил зад бюрото. В никакъв случай не правя ответен удар, отмъщение или контраатака. Като се разследват предишни отвличания, той оневинява противозаконно Валентин Михайлов, че е представил цялостната информация на разследващите. Михайлов заявява: “Да, аз съм участвал и при дърпане на хора и при взимане на откуп”. Ама трябва да кажеш с кого си участвал и на кого си дал подкуп.

Бойко Найденов всъщност не търси извършителите, а търси да припише някому престъпление, което не му харесва”. “Аз трябваше да ида в ареста, не защото съм извършил нещо, а защото съм неудобен. Приписват се престъпления на друг. Хората, участвали в разследването, имат интерес да се прикрият парите”, заяви Петров.

“Бойко Найденов ми носеше ракетата за тенис на корт, когато трябваше да става зам.-главен прокурор във времето когато бях началник на ДАНС. Аз тогава му бях много нужен”, допълни той.

Петров изтъкна: “Още като бях в ДАНС, бях единствен служител, занимаващ се с КТБ още през 2008 г. Тогава спечелих омразата и на Цветан Василев. Оттогава проучвам и анализирам връзка между Найденов и Василев, защото Василев, за да изгради такава пирамида, му е нужна и протекция, и слуги”. / Епицентър.бг


Цветан Василев: «…По подобен начин през 2008 г. имаше напрежение около опитите на Алексей Петров, по времето на Станишев като премиер, за превземане на банката. Поне  по информация от Пеевски. През призмата на времето не съм сигурен кое е истината. До каква степен Алексей Петров е бил наистина заинтересован от банката не знам, но Алексей Петров тогава беше за ДАНС и прокуратурата това, което сега е Пеевски. Тогава Петко Сертов управляваше ДАНС, а летящата команда на Роман Василев колеше и бесеше.…»

 

Последни от България

Цветанов пак лъже

Вторият, но очакващ скоро да стане първи в ГЕРБ и правителството Цветан
Отиди Горе