Ако някой трябва да бъде обиждан за “Южен поток”, е не държавата, а негодниците, които го спряха

в България

България става нарицателно име за страна, чиито управници са безпомощни и некадърни да защитят националните интереси.

“ Много ми се иска Европа да не изглежда като България, която прояви такава слабост и неспособност да защити своите национални интереси “, каза снощи Путин.

Унизителните оценки отекнаха из цяла Европа, защото бяха казани на пресконференция с австрийския канцлер Курц, свързана очевидно със Северен поток -2.

Австрия, която трябваше да получава руски газ от България и през Южен поток, изглежда предпочита да отбягва Турския поток и търси други варианти.

Путин пресоли супата, защото ако някой трябва да бъде обиждан, това не трябва да е държавата, а негодниците, допуснали тя да получава подобни оценки. Но когато каза, че България вече съжалява за Южен поток, той беше прав.

България загуби 800 милиона лева транзитни такси годишно и ролята си на европейски газоразпределителен център, след като Орешарски, унижен и смачкан, обяви пред американски сенатори, че прекратяваме участието си в Южен поток.

Борисов, за да се подмаже допълнително, ликвидира не само Южен поток, но и другия голям проект с Русия – АЕЦ в Белене. С това позволи на Турция да стане разпределителен център на руския газ и обоснова строителството на турските АЕЦ.

Досега нито Борисов, нито Орешарски или ментора му – Станишев са наказани за провалянето на проектите.

Васил Василев, Фейсбук

ПО ТЕМАТА:

България изгуби € 400, 000, 000 млн. годишно, като от слабост отказа Южен поток

Последни от България

Капитал-но извращение

Преди 10-на дни, в предпоследния си брой любимият (дез)информационен инструмент на фондация
Отиди Горе