Акад. Петър Иванов: По данни на ООН, ЦРУ и Евростат през 2050 г. българите ще са 800 000 души

в БЪЛГАРИЯ

КО СТАВА ВЕ? НЯМАЛО ДЕМОГРАФСКИ ПРОБЛЕМ! БОЖЕ МИЛИ!

Съветникът по демографски въпроси на социалния министър, някойси Бърдаров, едновременно преподавател по етнорелигиозни конфликти, географ, етнолог, конфликтолог, демограф, писател etc., оповести в обширно интервю данни на БАН за циганите у нас.

БАН има два института с по 200-250 учени – единия за “изследване на населението и човека”, другия за “изследване на обществото и знанието”, – които, и двата, проучват циганския етнос, проучват го тъй, та пушек се вдига.

Според техни “много сериозни”, по думите на Бърдаров, прогнози, към 2050 г. циганите у нас щели да станат 1,25 млн. души, около 25% от населението.
Самият той не виждал никакъв проблем в този факт, отнасящ се до етническата структура на нацията (?!). Вероятно и социалният министър – и той също – не вижда проблеми. Валерката Симеонов, човек, зает с други работи (огради, шум, съдилища, интервюта и т.н.) пък май забрави, че е вицепремиер и по демографията, и той не вижда проблеми. Правителството – и то. Парламентът – и той. Държавната глава – и тя, милата.

Как така? Що ве?

Според официални данни на НСИ, Преброяване 2011, циганите у нас през 2011 г. са 320 000 души. Те за 40 години, през 2050 г., според прогнозите на БАН, стават 1,25 млн., значи увеличават се близо 4 пъти!

И за това време населението на България тогава , през 2050 г., ще стане 5 млн., от които циганите са 1,25 млн., турците – около 1 млн. (сега са 0,8 млн.), а етническите българи ще са… някъде между 3 и 3,7 млн. души.

Излиза, че даже и според казионната БАН, която, като НСИ, произвежда само харесваща се на властта информация, защото и БАН и НСИ са на държавната ясла, и ще им спрат парите, ако не е тъй, ние, българите, изчезваме с бясно темпо: от 8-8,5 млн. през 1989 г. до 3,5 млн. през 2050 г., 2-2,5 пъти (!) по-малко за само 60 години.
Ако това темпо се запази, след още 60 години, през 2110 г., етническите българи ще са екзотично малцинство, някъде между 1 – 1,4 млн. души, при ново четирикратно увеличение на циганите, които тогава вероятно ще достигнат число между 4,5 – 5 млн. души. И ще са огромното етническо мнозинство в една държава, която едва ли ще се нарича България. Това – според БАН.

Съветникът Бърдаров, а и правителството, в лицето на социалния министър, съветван от въпросния съветник, не виждали проблем в тази ситуация! Боже мили!
Друг е въпросът, че нещата са всъщност много, много по-драматични!

Първо, циганите даже сега наброяват прогнозираното за 2050 г. число, те сега са около 1,3 – 1,5 млн. души, всички виждаме, но това се крие от НСИ, от БАН, от всички във властта. И след 30 години циганите съответно ще бъдат не 1.25 млн., а около 3,5 млн. души. Второ, ако имаме предвид прогнозите на няколко световно признати институции (ООН, ЦРУ, Евростат и др.) за общото намаляване на българското население през 2050 г. до 5 млн., то етническите българи още тогава, след само 32 години, ще са малцинство, някъде към 0,8 млн., представете си!

Това е истината! И тя е голям проблем.

Най-големият, за българите!

Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Акад. Петър Иванов е директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)

 • Акад. Петър Иванов: СТАВАМЕ ВСЕ ПО-ПРОСТИ, ПО-БЕДНИ, ПО-БОЛНИ И ПО-НЕЩАСТНИ
 • Акад. Петър Иванов: ИСТИНАТА ЗА ДЕМОГРАФСКАТА СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ
 • Акад. Петър Иванов: САМОУБИЙСТВАТА СА НАЦИОНАЛНО БЕДСТВИЕ ! ШЕСТ НА ДЕНОНОЩИЕ
 • Акад. Петър Иванов: луди ли сме всички или сме тъпи и глупави по рождение ?
 • Проф. Петър Иванов: Първи сме в света по самоубийства
 • Проф. Петър Иванов: През 2050 г. българите ставаме малцинство в собствената си страна
 • Акад. Петър Иванов: БОЖЕ МИЛИ, НИМА ТОВА СА ХОРА ?
 • Акад. Петър Иванов: „Българските“ институции участват в турцизацията на България
 • Акад. Петър Иванов: “СЕДЕМТЕ ЧУДЕСИИ В СТАНОВИЩЕТО НА БАН ЗА ТУРСКОТО РОБСТВО“ (писмо до БАН)
 • Акад. Петър Иванов: подводната част на айсберга ДОСТ
 • Акад. Петър Иванов: Войната срещу Християнска Европа има основания
 • Акад. Петър Иванов: България е световен шампион по смъртност и по изчезване
 • Акад. Петър Иванов: Задължителното гласуване е далавера за 150 милиона