Акад. Петър Иванов: На всеки час се топим с 13 българи. Къде отиваме?

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

ДЕМОГРАФСКОТО ТАБУ: -9 = -13 + 4

Според сайта на ЦРУ населението на България сега е 7,1 млн.

(това число не е вярно, ние сме сега около 6,8 млн.), етническите българи са 74%, турците – 8%, циганите 4%. А цели 10% (710 000 души) според Преброяване 2011 са с неизвестен (unknown) етнически произход, т.е. не знаят какви са – дали са българи, французи, марсианци. Всеки средно интелигентен човек може да съобрази, че тези незнаещи са цигани, които не искат да кажат, че са цигани.

На тази основа казионният НСИ (1 100 души на бюджетни заплати) твърди, че циганите у нас били около 300 000 и рязко намалявали, с 14% за 10 години, и били пред свършване. Това означава, че у нас средно всяка циганска майка ражда най-много 1 дете, при 2 деца не би могло да се говори за намаляване на етноса. Което си е пълен абсурд, тъй като циганки започват да раждат още на 11 години и обикновено нямат по 1 дете, а имат по много повече, 64% от тях имат по 3-4 и повече деца (според НСИ), медиите показаха циганка бременна 28 пъти, и всички виждаме изключително бързото увеличение на броя на циганите. Сега те у нас са между 1,5 и 1,7 млн. души.

Каква е демографската истина?

Населението на България намалява най-малко с 80 000 души всяка година, или 220 души всеки ден, или 9 души на всеки час. Но каква е етническата структура на намаления брой хора? За последните 27 години от 9 млн. станахме 6,8 млн., това в количествен аспект. В етнически план нещата стоят така: от 7,7 млн. етнически българи през 1989 г. сега те са някъде около 4,7 млн., намалението е с около 3 млн. за 27 години, с по средно 110 000 души на година. Циганите за същия период от 27 години са се увеличили според мен от 0,8 млн. през 1989 г. на около 1,6 млн. през тази година, с 0,8 млн., или със средно по 30 000 души на година.

Общо населението, значи всички етноси, на България намалява с 80 000 души на година, 220 души на ден, 9 души на час, но етническите българи средно на година заради отрицателен прираст и заради емигриране намаляват повече (по-бързо) със по средно 110 000 души, а циганите годишно се увеличават (поради голямата си раждаемост) с по 30 000 души.

И излиза, че всеки ден намаляваме общо с по 220 души, -9 души на час, но етническите българи намаляват доста повече – средно с 300 души всеки ден, значи на всеки час -13 души. А братята цигани, на които дължим толкова много, всеки ден се увеличават с 82 души, средно на всеки час с близо +4 души. (-9 = -13 + 4)

Това е истината: на всеки час 13 българи по-малко и 4 циганина повече.

Къде отиваме?

Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Акад. Петър Иванов е директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)

Още от Акад.Иванов:
 • Акад. Петър Иванов: СТАВАМЕ ВСЕ ПО-ПРОСТИ, ПО-БЕДНИ, ПО-БОЛНИ И ПО-НЕЩАСТНИ
 • Акад. Петър Иванов: ИСТИНАТА ЗА ДЕМОГРАФСКАТА СМЪРТ НА БЪЛГАРИЯ
 • Акад. Петър Иванов: САМОУБИЙСТВАТА СА НАЦИОНАЛНО БЕДСТВИЕ ! ШЕСТ НА ДЕНОНОЩИЕ
 • Акад. Петър Иванов: луди ли сме всички или сме тъпи и глупави по рождение ?
 • Проф. Петър Иванов: Първи сме в света по самоубийства
 • Проф. Петър Иванов: През 2050 г. българите ставаме малцинство в собствената си страна
 • Акад. Петър Иванов: БОЖЕ МИЛИ, НИМА ТОВА СА ХОРА ?
 • Акад. Петър Иванов: „Българските“ институции участват в турцизацията на България
 • Акад. Петър Иванов: “СЕДЕМТЕ ЧУДЕСИИ В СТАНОВИЩЕТО НА БАН ЗА ТУРСКОТО РОБСТВО“ (писмо до БАН)
 • Акад. Петър Иванов: подводната част на айсберга ДОСТ
 • Акад. Петър Иванов: Войната срещу Християнска Европа има основания
 • Акад. Петър Иванов: България е световен шампион по смъртност и по изчезване
 • Акад. Петър Иванов: Задължителното гласуване е далавера за 150 милиона

ЦЕЛЕНАСОЧЕН ГЕНОЦИД | ЦРУ:
Българите са Световен шампион по измиране!