Акад. Петър Иванов: Майките ни нямат 20 лева за лекарства и хляб! Наистина сме мръсници, ние българите! Всички! До един!

в НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

България не само е най-бедната страна в Европа, но и социалното неравенство е чудовищно, 1% богаташи, главно в София, владеят 95% от националното богатство, и крадат колкото е възможно по-много с най-изострени механизми (монополи, данъци, цени на стоки и услуги, енергия, ВиК, ток и др.) от най-бедните – от пенсионерите, от младите хора, от безработните, сега и от инвалидите.

Депутатите вземат по около 10 000 лева всеки месец, и кой знае още колко от далавери, членовете на БАН пожизнено и те лапат по една депутатска заплата като бонус, банкерите вземат по 40-50 000 лева, някакъв хитрец в БНБ е с над 1 000 000 лева годишна заплата, оня арменец Хампарцумян – 200 000 на месец, Шишито давало на Цацата по 100 000 евро всеки месец, кметица на район взема по 500 000 лева подкуп за едно съобщение, говорят за едни 5 000 000 000 на един селски тарикат, дето си мисли, че е Чърчил, Гинка купи енергетиката на половин България, глуповати министърчета си имат къщи за по 3-4 000 000 лева, какво имат по тропиците не се знае, кмет-фаворит има 400 декара на морето, Цецко се сдоби с 6 апартамента, агентът-доносник Сава има полуостров с резиденция и пристанище, Плевню Пастирката има огромни имоти в Гърция, оня педал от Бесепето вече има замък на Женевското езеро, селянката от с. Крушовица купила Техноимпекс, олигарх показа крадени артефакти за стотици милиони евро, а друг, въпреки че работи уж без никаква печалба, и не плаща данъци, стана най-богатият чорбаджия-милиардер у нас, разградски тарикат е мултимилионер с присвоени държавни имоти, а пък иска да намалява минимслната заплата на 150 лева, че да печели още повече и т.н.

А майките ни нямат 20 лева за лекарства и хляб!

Наистина сме мръсници, ние българите! Всички! До един!

Акад. Петър Иванов, Фейсбук

Акад. Петър Иванов е директор на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ)

Още от Акад.Иванов