Вашият виртуален всекидневник за новини,анализи и коментари,като никой друг

Австралия също отхвърли Пакта на ООН за миграцията

в Свят
Loading...
Австралия стана поредната държава, която отказва да подпише Пакта на ООН за миграцията, като нейни министри заявиха, че това не е в националния интерес, предаде ДПА. Съществува риск пактът, който ще бъде подписан следващия месец на среща на върха на ООН в Мароко, да насърчи незаконното влизане в Австралия, се казва в изявление, подписано от премиера Скот Морисън, вътрешния министър Питър Дътън и външната министърка Марис Пейн.

Скот Морисън, премиер на Австралия

Пактът “не прави адекватно разграничение между хората, които влизат незаконно в Австралия, и тези, които идват в Австралия по подходящ начин”, се казва в изявлението.

Пактът на ООН за миграцията се превърна в спорен въпрос в много западни страни. Сред отказващите да го подпишат са Полша, Австрия, Чехия, Полша, Хърватия, Унгария, България, Естония, Израел и САЩ, отбелязва ДПА.

Според критици на това необвързващо споразумение то утвърждава икономическата миграция като човешко право, а привържениците му казват, че то ще подобри управлението на международния мигрантски поток и ще защити човешки права. БTA

ПО ТЕМАТА:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

 

Последни от Свят

Брекзит в 2 снимки

Loading... ПО ТЕМАТА; Един малко известен ФАКТ; Кралицата на Великобритания можеше да отмени резултатите от
Отиди Горе