Цачева: Хората се връщат от чужбина заради добрата българска здравна система

в България


„И българите извън България се връщат, когато имат нужда от български лекар, български специалист и българската здравна система. Това е огромно признание за вас.“ Така председателят на парламента Цецка Цачева приветства медиците, отличени в традиционната инициатива на „24 часа“ „Лекарите, на които вярваме“.

„Вече е традиция в тази зала да се събират онези от вас, които са получили най-ценното – доверието и признанието на нашите сънародници. Пред вас няма тайни в хуманната професия, която упражнявате и сте овладели до съвършенство. Начинът, по който дарявате живот, здраве и надежда“, приветства Цачева медиците в пленарната зала на Народното събрание.

„Вас ви отличава, че сте добротворци. спечелили сте доверието на нас пациентите, а за това се изисква много човещина. Във вниманието ни повече попадат неудачите, но има място и за добрите новини. За вашите грижи за хората се говори с признателност“, отблеляза Цачева.

„Разбирам младите лекареи, които решават да потърсят реализация извън България, но вашият пример показва, че и у нас, когато си всеотдаен, намираш признание“, каза още председателят на парламента.

„Вие имате рецепта с точните лекарства как да направим здравната система още по-работеща“, обърна се към 300-те лекари, на които българите вярват Цецка Цачева.

Цачева и здравният министър Петър Москов връчиха наградите на 12 млади лекари, посочени от техните колеги.

източник: 24 часа

*(заглаввието е на bultimes.com)

loading...

Последни от България

Честна ГЕРБерска

😀 Колаж: Национален Протест срещу безобразията в България Депутат от ГЕРБ изнудвал търговец
Отиди Горе