Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени! Партиите да се издържат от симпатизантите си

в България

Субсидиите на партиите трябва незабавно да бъдат спрени! Партиите да се издържат от симпатизантите си

Не може в тежкото състояние, в което се намира България, да не се прояви адекватно държавническо мислене. Грехота е в това незавидно положение на българския народ, огромните партийни субсидии, равняващи се на стотици милиони левове, да бъдат насилствено изваждани от джоба на всеки гражданин и да бъдат преливани в джоба на партийните централи.

Не желая да подкрепям с данъците си крайно неспособни хора, доказали тези 30 години абсолютната си професионална некомпетентност и безразсъдство. Стабилността на държавата е под сериозен въпрос, а системата е с тежко проядени основи. Щедрите партийни субсидии във времена на засилващата се ГОЛЯМА ДЕПРЕСИЯ у нас е тема, която би следвало да обедини безапелационно нацията.

Без разлика от политическата принадлежност! Запазване на субсидия за партиите от 11 лева на гласувал български гражданин, е срамно и недостойно от страна на всеки подкрепил това решение. Незабавно да се вземе средното ниво 5-те европейски държави с най – ниско субсидиране и да се приравни с тях. Как е възможно в една богата и стабилна Германия партийната субсидия на калпак да е 1.20 лева, а в бедна и потъваща с всеки изминал ден България да е 11 лева!

Вие нормални ли сте, бе?

И, ако евентуално симпатизирам на една партия всъщност, защо съм длъжна да издържам и останалите? От къде на къде ще плащам на партии, които нито ме вълнуват, нито правят нещо смислено 3×10 за българския народ, освен да гонят личното си облагодетелстване, с крайно неадекватното си попълнение на хора с разрушително мислене?

Въпрос – Когато някой не работи, не получава доходи, а гласува, как, след като не е трудово зает и не плаща данъци му се взимат 11 лева на глас за партийната субсидия. Може ли да се вземе нещо от някой, който не внася и 50 стотинки данък. Та в задачата се пита – Кой внася данъка за формиране на партийната субсидия на гласувал безработен?

Цвета Кирилова,
Сдружение Азбукари

Последни от България

Отиди Горе