Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Следизборно | МВР купува луксозни джипове за над 100 бона бройката

в България


Изборите минаха и е време обществените поръчки да потекат с пълна сила. Днес Министерството на вътрешните работи публикуваха търг за закупуване на нови автомобили за служителите на реда. Общата цена на обществената поръчка е над 13 млн. лв. с ДДС, показа проверка на Фрог.

Новите полицейски коли може да изглеждат така

Дотук всичко е нормално. Ако погледнем обаче броят на джиповете, които ще бъдат закупени, се оказва, че постоянно оплакващото се от финансов недоимък силово ведомство ще заложи на лукса.

По първата обособена позиция ще бъдат закупени „51 броя патрулни полицейски автомобили с висока проходимост“. По втората и последна такава ще се купят „70 броя патрулни автомобили с висока проходимост“, в изпълнение на споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № HOME/2016/ISFB/AG/EMAS/0035, съфинансирано със средства за спешно подпомагане в рамките на фонд „Вътрешна сигурност“.

Оказва се, че за внушителната сума от 13.36 млн. лв. ще се купят едва 121 автомобила. Простата сметка показва, че за един от джиповете ще се плаща по 110 000 лв.

Михаил Кръстев,
FROG NEWS

loading...

Последни от България

Така се прави!

По-малко от 48 часа му бяха нужни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО)
Отиди Горе