Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Скандалната диплома на Цецка и едно фотошопнато удостоверение за стаж

в България


Кандидат-президентски неволи

След поста ми за нередовната диплома на Цецка – кандидатката ни за президент, сега и един пост за фотошопнатото ни показано Удостоверение за неин стаж и резултат от теор. практическия изпит по право.

Всяка пишеща машина навремето (и всеки принтер сега) имат уникален отпечатък – като пръстовия. Е, проверих именно него.

Взех и увеличих факсимилето, сравних буквите и цифрите и установих, че имат различия – и по големина, и по форма.

Това е невъзможно, ако Удостоверението е било изписано на една машина. И напълно възможно, ако е било фотошопнато в днес – напаснато, за да се получи с липсващи букви и цифри от друго Удостоверение.

Другата хипотеза е, че е било писано буква по буква и сричка по сричка ту на една, ту на друга пишеща машина!!!! Абсурд.

Давам само една картинка с различията. Има и други.

Ще отбележа, че същото се вижда и в самата диплома.

Давам ви най-елементарното като пример, за да не ви обяснявам по-съвременни технологии, с които се разкрива най-пълно дори майсторски направен фотошоп (тези не са майсторски).

И тук стои въпросът защо са обработвани презимето и моминската фамилия на кандидат-президентката и доколко са истински.

За сравнение давам и самото Удостоверение, в което с просто око – без увеличение се вижда, че в номера му 2 е с по-ситен шрифт от другите цифри в него и се различава по големина от двойката в рождената дата. С просто око се виждат и манипулациите по имената й.

Да не говорим, че е невъзможно напечатаният още в печатницата текст „министър“ да е покрил, да лежи върху печата на министерството, който се полага накрая в канцеларията на личен състав. И алогично (навикът е обратен) е първо да се сложи печата, а после през и върху него да се напечати датата, както се вижда.

*** *** ***
Мога да се подпиша, че освен в мрежата няма да се намери голяма медия у нас – опозиционна социалистическа или атакистка, реформаторска, „независима“ – някакъв вестник, радио, телевизия, които да дадат гласност на скандала. Факт е, че вече четири дни си мълчат – също като Цецка.

(а ако го направят по принуда, защото фактът набира въпреки това популярност, ще го маркират с две-три думи и по възможност превратно).

И уж сме в предизборна борба на живот и смърт, дето се казва, между антагонистични партии и сили, ама си траят. Защо ли? Значи някой ръководи невидимо всички тях и имитира демокрацията чрез фиктивни техни сблъсъци.

ПОЯСНЕНИЕ

За всички, които оспорват онова, което виждаме с очите си и в това Удостоверение, и в дипломата НА ЦЕЦКА от миналия ми пост.

Разследващата журналистика се нарича по този начин, защото РАЗСЛЕДВА И ОПРОВЕРГАВА ИМЕННО ОФИЦИАЛНИ изявления и факти – такива като тези документи.

И нападките срещу мен, че без официално потвърждение това са спекулации, са доказателство единствено за тотална безкритичност или пристрастност на авторите им. За тях черното или бялото са черно и бяло не когато го виждаме с очите си, а само тогава, когато го потвърди някой политик, премиер, министър, институция.

Скъпи мои опоненти, вие или сте неадекватни, щом това ви е критерият, или сте ослепени в партийната ви любов. Не ставайте за смях!

Последно – аз тук отговарям с името си. Включително и според законите.

Логиката ви, че спекулирам, означава, че горя от желание да бъда осъден перфектно за клевети при най-утежняващите обстоятелства – срещу Председателя на Народното събрание и може би бъдещ Президент! С горещото одобрение зад кулисите на всички политически сили, чието афери вадя на бял свят десетилетия наред.

Такива изсмукани възражения не са ми за първи път – все съм винен в спекулации и фантазии, а накрая все се оказвам прав. Само ще напомня, че навремето и официалните институции с пяна на уста ме опровергаха за … ами например фалшивата диплома на Калина Илиева („калинката“ от фонд Земеделие по времето на ГЕРБ). Ама година по-късно после Германия ги опроверга, стана международен скандал, както бях предупредил и дори се стигна до осъждането й. Разбира се, покровителите й не ги съдиха. Опровергаваха ме яростно и читатели и зрители, и официални лица и институции за протоколи, анекси и документи за АЕЦ „Белене“. Години по-късно от немай-къде Агенцията за държавна финансова инспекция ги потвърди. И да не давам други примери.

И една бележка защо не вадя дипломи на студенти по право от онези години и випуск – разговарях и си направих фонозаписи с някои, преснимах си дипломите им. И не само техните. И факултетната книга. И подписите на декани и ректори. И Удостоверения от онази година. И т.н., и т.н. За да бъда сигурен в това, което твърдя.

Но тук няма да вадя нищо, защото на тези хора, ако се разбере кои са, ще им разкаят фамилиите!

Затова ли някои опровергатели толкова настояват на това като „най-безспорното“ според тях доказателство – по-безспорно и от онова, което виждаме с очите си?!

Защо не си откриете „ръкописните номера“ по своите дипломи за висше, ако го имате, дипломите на роднините си, на приятели, на познати или поне да споделите с тях, пък те да си видят своите, а?

Наистина, аман от заслепени, аман от пристрастни … да не казвам какви! Все пак съм възпитан човек.

ГЕРБ – пресцентърът с фалшификат за
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА -ДИПЛОМИРАНИЯ ЮРИСТ
*** Живеем в свят, където технологиите са върха! Но освен технологии, необходим е и интелект, за да ги използваш

Онзи ден пресцентърът на ГЕРБ показа дипломата за висше образование и удостоверението за юридически стаж на уважаваната депутатка, парламентарист, правист и кандидат за президент Цецка Цачева.
Придружи ги със следния текст:
„Уверени сме, че по този начин всички злоумишлени спекулации ще бъдат прекратени. Освен това, с настоящото писмо Пресцентърът на ПП ГЕРБ информира всички представители на медиите и институциите в Република България, че г-жа Цецка Цачева дава изричното си съгласие, да търсят и предоставят документи, включително и с нейни лични данни, доказващи образованието и квалификацията й“.

–––––––––––––––––
Ето какво споделиха по този повод в мрежата, спирайки се главно на нередовния ръкописен номер на дипломата:
–––––––––––––––––
*** „Ехо, пресцентърчето на ГЕРБ!
Какъв е този номер на ръка?
Къде е серийния номер от букви и цифри?
Защо подписите на ръководителите на факултета по право не съответстват с подписите на ръководителите от посочената година?
Защо е учила 4, а не 5 години?
Кого искате да излъжете? Я, бегайте у лево! И обикновен фалшификат и то елементарен не можете да сглобите! Леваци!“

*** „Как е възможно, медия претендираща за обективна да повтори грешката, която едно време направи 24 часа с фалшивата партийна книжка на Софиянски…“

*** „В Цецкината номерът на дипломата е ръчно написан и няма рег. номер. Общо взето това са различията. Дипломът ми е от същата година.“

*** „Документът е без надлежни атрибути от печатницата – СЕРИЯ И НОМЕР (горе под Диплом ) там някой е надраскал нещо на ръка!!!“

*** „Сравнявам с моята диплома и откривам сериозни различия. За моята съм сигурен, че е истинска…“

*** „Абсолютно фалшименто ! Дипломата ми също е от 01.04.1983-а година ! Нищо общо….“

*** „Завършил съм същата 1983 година. Дипломата ми е от 14.10.83 година и е с фабричен номер от печатницата и е малко по-голям от въпросната диплома (номерът й – бел. моя). Почеркът с който са написаните двете дипломи съвпада, но подписа на ректора – не! (бел. от мен – ректор по онова време е акад. Георги Близнаков)
Въпросната диплома задължително трябва да е с фабричния номер от печатницата, а не изписан на ръка! Мястото на изписания с ръка номер не съвпада с мястото на фабричния номер! Вероятно бланката е била нередовна и не е трябвало да се използва или има и друга диплома със същия номер!!В този си вид дипломата е НЕРЕДОВНА!Задължителна е Университетска справка и изясняване на случая.“

*********************************************************
Някои от тези хора са си дали и имената.
Моето мнение – споделям забелязаното.
Разбира се, направил съм си проверката – още преди години, когато звездата на „супер квалифицираната юристка“ изгряваше на хоризонта.
Но дори и по това левашко факсимиле имам редица други бележки. Съвременните технологии са върха, ама трябва и да имаш интелект да ги използваш. И да знаеш как да замаскираш добре това използване.
Един гол фотошоп не върши работа, знаят специалистите.

Въпросът е защо пресцентърът на ГЕРБ направи такава „услуга“ на Цачева. Или още по-точно – защо пресцентърът, а не самата тя размаха тази диплома?

И преди да пишете опровержения за факсимилето, поне си погледнете вашите дипломи!

Имам и факти и бележки по моминската фамилия на Цецка Цачева. Според мен това е било целта на занятието – да се предизвика скандал около една диплома, като негласно покрай него се наложи едно наименование на неспоменаваната никога досега моминска фамилия на кандидатката.
А защо моминската й фамилия е табу, го обясних в поста ми от 6 октомври „Равнис! Затвори очите!“, свързан с проверката в родната й село.

БЕЛЕЖКА: моята проверка показа, че тя е завършила право. Наистина, може и да съм сбъркал, но надали!
Тогава? Конспирацията стана съвсем любопитна заедно с мълчанието два дни на всички замесени в нея, вкл. и от самата Цецка Цачева за тази странна нейна компрометираща я диплома.

Григор ЛиловГригор Лилов, Фейсбук


Една бедна българка за Цецка Цачева


Цецка Цачева: Обикновените работещи не може да се сравняват с депутатите


 

loading...

Последни от България

Отиди Горе