Русия и Япония: Да не сме само ние балами?

в Свят


След натрупания богат и съдържателен опит от гръмването на АЕЦ „Чернобил“ (в СССР) и АЕЦ „Фукушима (в Япония) двете съседни държави вече се договарят да го споделят с трети страни.

Това съобщава вчера държавната корпорация Росатом:

Росатом обсуждает с Японией совместные проекты в третьих странах

„Русия обсъжда с Япония съвместни проекти в трети страни“

В съобщението се казва още:

„Генералният директор на Росатом Алексей Лихачьов съобщи, че държавната корпорация обсъжда с японските си партньори реализирането на нови проекти. „Можем да предложим съвместни проекти на заинтересовани трети страни“, заяви Лихачьов, в интервю за канала „Россия 24“

Както се казва – ако имаш два гръмнали АЕЦ-а научи и други да го правят?

Тази вчерашна новина хвърля светлина и върху една друга, от преди пет дни, когато научихме, че „Руснаците вече могат да ядат … радиоактивна риба„. Крушата си има опашка?

Остава само да видим, коя или кои трети страни ще заинтересуват? А може да сме ние? Нищо чудно, като се има предвид, какво ни натресоха руснаците преди броени дни („У-НИ-КАЛ-НО! Видео с реактор №1 за АЕЦ „Белене“„).

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе