Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Решетников: БСП са съветофили, а ГЕРБ – класически русофили. Сиреч хора, симпатизиращи не на Съветския съюз, а на историческа Русия, как да правиш бизнес с тях?

в България


Един от авторите на изборните сценарии у нас реши да вземе публично думата

Григор Лилов

„И в този смисъл ръководителите на ГЕРБ са даже по-предсказуеми. По-ясно е как да правиш бизнес с тях“, – думите са на генерал- лейтенанта от КГБ и руските служби Леонид Решетников.

Те са доуточнение към това негово изречение:

– Привържениците и членовете на БСП са по-скоро съветофили, а избирателите на ГЕРБ – „класически русофили. Сиреч хора, симпатизиращи не на Съветския съюз, а на историческа Русия“.

Според видния фактор в българските избори (виж мои постове от 24 март, 1 февруари, два поста през октомври м.г.) за Русия „е от значение да не разглежда изборния резултат в рамките на старата схема, според която социалистите са проруска партия, а ГЕРБ е против Русия“. Напомням, че освен кадрови разузнавач, ген. Решетников се подвизаваше и като ръководител на руския „Институт за стратегически изследвания“, обслужващ с анализи и прогнози Кремъл.

– Това не е така. В това отношение двете са горе-долу еднакви. И социалистите, по-точно партийното ръководство, не е много различно от ръководството на партията ГЕРБ. И едното, и другото много силно зависят от Брюксел. По принцип социалистите обещават предизборно завой към Русия, а после остават на предишните си позиции.

– И тази зависимост струва два милиарда (бел.моя – траншовете от ЕС). Ако България не получи тези пари, ще загине. – твърди Решетников. Според него другият приход е от „руските туристи“.

http://tsargrad.tv/Леонид Решетников: В Болгарии проклевываются консервативные силы

На фона на подозренията на Запад, че изборните резултати у нас са предизвикани от Русия и я облагодетелстват руският заместник-външен министър Алексей Мешков, цитиран от ТАСС заяви.
„Темата за намеса на Русия в изборите в европейски страни е абсурдна!“

Григор Лилов, Фейсбук

Бивши генерали няма. Ярък пример е Леонид Решетников, генерал-лейтенант, в запаса, от Службата за външно разузнаване, – днес пенсионер, но до миналата година началник на уникалния Руски институт за стратегически изследвания (РИСИ) при администрацията на президента на Руската федерация , чийто учредител е самият президент на Русия. 

loading...

Последни от България

Така се прави!

По-малко от 48 часа му бяха нужни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО)
Отиди Горе