Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Путин ще изнесе ключово обръщение към руските депутати

в Свят


Руският президент Владимир Путин в четвъртък (1 декември) ще изнесе годишното си обръщение към Федералното събрание на страната, което се очаква с особено засилен интерес, предаде RT. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че речта ще е „различна“.

В годишното си обръщение руският президент традиционно обръща внимание на най-важните вътрешни проблеми, но понякога говори и за външна политика.

„Обръщенията на президента към Федералното събрание имат традиционен формат, но всяка реч е различна, така че разбира се тази година ще е напълно различна по отношение на съдържанието, но ще има основно ядро в стил Путин“, каза Песков пред журналисти преди събитието.

Това ще е 23-ото годишно обръщение на руския президент в съвременната история на Русия и 13-ата реч, която ще изнесе Путин. Според руската конституция президентът на страната е задължен да информира веднъж годишно Федералното събрание за текущото състояние на страната.

Събитието започва в 11:00 ч на обяд българско време. То ще бъде излъчвано на живо по руските ТВ канали „Россия“ и „1 канал“, от Руската държавна телевизия (ОТР), на vesti.ru и по RT. / Руски дневник

loading...

Последни от Свят

Виктор Орбан

Всички думи са излишни, просто ВИКТОР ОРБАН• loading...
Отиди Горе