Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Патриархът подкрепи инициатива срещу еднополовите бракове

в България


Българският патриарх Неофит декларира своята подкрепа за инициативата „Мама, татко и деца”, която настоява единна дефиниция за брак и семейство в ЕС: бракът е между един мъж и една жена, а семейство – основано на брак и/или потомство. За това съобщиха от Асоциация „Общество и ценности”.

Според организаторите на инициативата „Мама, татко и деца”, тръгнала от Унгария, Словакия, Полша, Хърватия, Швеция, Франция, Португалия и Германия, тя „дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от страна на Брюксел през последните години за редефиниране на брака”, съобщава бТВ.

Цитира се изказване на зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс от юни 2015 г., в което той призовава всички държави членки на общността да легализират еднополовите бракове.

В писмото на Неофит *  се посочва, че Православната църква, „пазител на традиционния брак, семейството и децата” подкрепя „Мама, татко и деца”, както и да бъде защитено правото на всяка страна членка на ЕС сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството.

Целта на инициативата е да получи подкрепата на 1 млн. граждани на ЕС до 10 декември, като до момента инициативата е събрала под една трета от нужните подписи. Ако все пак мине границата, нейното предложение ще влезе в Европейскта комисия за обсъждане. / ГЛАСОВЕ

Патриархът подкрепи Европейската гражданска инициатива за защита на децата и семейството

patriarh-neofitСофия, 19.11.2016г. Българският патриарх даде своята подкрепа и благословение на Европейската гражданска инициатива “Мама, татко и деца”. Тя цели да защити децата, брака и семейството в Европейския съюз, като поиска приемането на единни дефиниции за брак и семейство: бракът да бъде дефиниран като съюз между един мъж и една жена, а семейството – основано на брак и/или потомство. Тези определения  ще важат за общите документи и директиви на ЕС и няма да променят определенията за «брак» и «семейство» в националните законодателства.

В писмото (виж по-долу) получено от Патриарха се казва, че Православната църква, като пазител на традиционния брак, семейството и децата подкрепя да бъде защититено правото на всяка страна членка на Европейския съюз (ЕС) сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, което право е залегнало в чл. 9 от Хартата за основни права на ЕС.

За да успее ЕГИ “Мама, татко и деца” трябва да събере 1 000 000 подписи на граждани в ЕС до 10 декември, 2016г. Всеки пълнолетен български граджданин може да подкрепи инициативата онлайн на: www.mumdadandkids.eu/bg  или на хартиената бланка, която може да се изтегли от същия сайт на инициативата.
До момента над 317 000 граждани на ЕС са дали подкрепата си за ЕГИ “Мама, татко и деца”. България е желателно да събере 12 750 подписи до 10 декември. До момента у нас близо 3000 души са подкрепили инициативата. Хартиените бланки, попълнени и полу-попълнени, следва да се изпращат до 1 декември, 2016г. на адреса на “Мама, татко и деца”: София 1309, п.к. 3, България.

Както при националните референдуми, така и за Европейските граждански инициативи се изисква гражданите да посочат трите си имена, единен граждански номер, гражданство, дата и подпис (последното важи за хартиените бланки), за да бъде зачетен подписа им.

Picture

Как да защитя семейството чрез ЕГИ „Мама, татко и деца“?


По-рано Патриархът заклейми гей парада! Казано е: „Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто – зло…“

Патриархът заклейми гей парада! Казано е: „Горко на ония, които злото наричат добро, и доброто – зло…“


Църквата ни се обяви против допускането на повече бежанци

Църквата ни се обяви против допускането на повече бежанци


Патриарх Неофит: Живеем във времена на подменени ценности

Патриарх Неофит: Живеем във времена на подменени ценности


 

 

loading...

Последни от България

Отиди Горе