Пак привикват позорно наш министър в Москва

в България


В рамките на само ДВА и ПОЛОВИНА месеца за втори път държавната корпорация Росатом привиква за инструктаж българският министър на енергетиката Теменужка Петкова. Това е без прецедентна демонстрация на надмощие в „равностранните“ отношения. Ето какво се казва в краткото съобщение на Министерството на енергетиката от преди минути:

Министър Петкова заминава за Москва
12.10.2016

Представители на „Български енергиен холдинг“ ЕАД, „Национална електрическа компания“ ЕАД, Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация „Росатом“ и АО „Атомстройекспорт“ ще проведат втора среща на съвместната работна група. Тя има за задача да обсъди следващите стъпки относно изпълнение на решението на Международния арбитражен съд в Женева по делото за АЕЦ „Белене“. В срещата, на 13-ти октомври в Москва, ще участва и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

За тези, които следят повърхностно драмата с оскубването АЕЦ „Белене“ искам дебело да подчертая, че въобще не е известен съставът на т.нар. „работна група“ и дали въобще има такава. Понеже дейността и, ако има такава, засяга всеки един от нас то тя трябва да е абсолютно прозрачна, но на практика ние даже не знам дали въобще съществува.

След предишния инструктаж на министър Петкова в централата на Росатом (на 29/07/2016 г.) тя изчезна от публичното пространство за цели ТРИ седмици. Все още не е отпаднало подозрението, че „Български министър е арестуван в Москва„. На картата се вижда маршрута от Росатом (1) до бившето КГБ, сега ФСБ (7), в центъра на руската столица.

Подозренията, че тя е била държана и инструктирана там се подсилват още повече от вчерашното нейно изявление, че бъдещите търсачи на реакторното оборудване за АЕЦ „Белене“ първо ще бъдат проучвани от КГБ/ФСБ, преди да им бъде разрешено да посетят Русия.

Не познавам лично персоната Теменужка Петкова, но наблюдавайки публичните и изяви стигам до заключението, че тя е изключително ограничен и слабо възприемчива новостите личност. Много внимателно си подбрах квалификациите, за да съм по-дипломатичен и не засягащ личното и достойнство, ако въобще можем да говорим за такова.

loading...

Последни от България

Отиди Горе