Мисия „Люксембург“: Фейсбук коментари!

в България


Едно от лицата на днешната българска дипломация под ръководството на Даниел Митов

Убийствени коментари във Фейсбук предизвика съобщение на министерството на външните работи, посветено на връчването на акредитивните писма на извънредния и пълномощен посланик на България в Белгия и Люксембург Мая Добрева на Великия херцог Анри. Те се дължат не толкова на информацията, колкото на снимката, която я придружава.

Публикуваме мненията на потребители на социалната мрежа без редакторска намеса:

„Ни моа, пичове, ни моа повече… Бивша фактуристка на ДАП-а в Пазарджик, докарана от Стоян Ганев във Външно, пратена посланик в Белгия и Люксембург… Вижте снимката, тя говори достатъчно. Има една много интересна наука, нарича се социална антропология“, написа журналистът Йордан Мичев.

***

„Тая да не се е обзавела с дрешки от charity shop-a в Англия?“, пита Георги Дренски.

***

„Английската кралица има такъв тоалет, така че, тая кифла българска е копирала от нея…Явно иска да се изживее като кралица…ха, ха… В днешни дни колкото си по-прост, си по-вървежен…“, пише Пепа Христова.

***

Иначе церемонията се е състояла на 28 септември 2016 г. в Двореца в княжество Люксембург.
В рамките на проведения кратък разговор след церемонията Великият херцог Анри и посланик Добрева обсъдиха развитието на двустранните отношения, засилването на икономическите контакти и културния обмен между двете страни, пишат от Външно. Двамата обмениха мнения по актуални теми, сред които проблемите, свързани с миграцията и предизвикателствата, пред които е изправен Европейският съюз.
Споделено бе и виждането, че европейският проект има нужда от общите солидарни усилия на всички страни членки на ЕС, за да продължи да се развива в полза на гражданите.
Великият херцог сподели прекрасните си впечатления от посещението си в България през 2005 г. и изрази готовност отново да посети страната, съобщават от Външно. / epicenter.bg

***

Бря, чи красута!

Каква прекрасна дама в качество на посланик е изпратил господинъ външния Митов в Люксембург! Всички поданици са напуснали Великото Херцогство обзети от тих ужас, след връчването на акредитивните писма от красивата българка. Надминахме ирландската митология изпълнена с феи, джуджета и леприкони. Това е истински реформаторски почерк! Оригинал.

„Нищу нямаши ми фчера,
ставам сутранта,
ф углидалуту са зверя:
Бря, чи красута!

Викам сигур са чалдисах,
туй ни мой съм аз.
Смятай кат са начирвисам
и са нагласа!“

Николай марков

***

loading...