Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Министър : как да не се гавриш с толкова тъп матрял?

в България


Такова послание беше отправено вчера следобед (22/03/2017 г.) от екрана на бТВ, от служебния министър енерГЕПИка.

Там той небрежно заяви, че част от старото желязо, което уж ставало за нови реактори, за АЕЦ „Белене“, вече е пристигнало на пристанището, към площадката, и чака освобождаване от митницата, за да бъде складирано някъде, за вечни времена.

Не беше уточнено, каква точно част от оборудването е доставена. Корпус на реактор, вътрешно — корпусни устройства или друго съпътстващо желязо?

Тук е моментът дебело да припомним, че преди по-малко от седмица, миналия петък (17/03/2017 г.) на друга „медия“ беше платено да ни заблуди, че старото желязо щяло да кацне у нас едва някъде през април.(„Подгряват матряла за великата гавра„) А какво се оказа? То си било вече тук?

Точно толкова, колкото времето за пристигане, е вярно и, че желязото е това, за което ни разправят. Не се ли бяхте сетили сами?

За първи път беше съобщено, че „Реакторите менте за АЕЦ „Белене“ тръгват към нас“ на 10-ти февруари 2017-та г. Изглежда повече от НЕвероятно, за по-малко от месец и половина, нещото да е преплувало трасето от пристанището на Санкт Петербург до Белене? Повече от сигурно е, че през цялото време са ни пързаляли и нямат намерение да закриват сезона?

Георги Котев

котев

(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

 

loading...

Последни от България

Така се прави!

По-малко от 48 часа му бяха нужни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО)
Отиди Горе