Илон Мъск: Третата световна война ще ни попречи да колонизираме Марс

в Свят


По време на едно от интервюта си американският милиардер Илон Мъск призна, че се страхува от трета световна война. Според него, тя ще попречи на него и човечеството да овладеят в близко бъдеще Марс.

Бизнесменът смята, че по време на конфликта ще се използва ядрено оръжие. Освен това войната може да бъде придружена от мощно социално движение на протест срещу модерните технологии и взрив на религиозен екстремизъм – Мъск смята, че предстои разрастване на терористичната организация “Ислямска държава”, пише списание GQ.

В интервюто милиардерът говори обширно за своите проекти – електрически превозни средства, свръхзвуковия влак Hyperloop, нови скафандри и полет до Марс. Според Мъск, строителството на изнесен пост на друга планета е морално задължение на човечеството – Мъск сравнява това с резервно копие на данните от вашия компютър. И той сега не се вълнува толкова от техническата сложност на полета и колонизацията, а от политическите събития в света.

Справка:
Илон Рийв Мъск – Канадско-американски инженер, предприемач, изобретател и инвеститори; милиардер. Основател на компаниите SpaceX и PayPal. Основател, собственик, главен изпълнителен директор и главен инженер на SpaceX. Освен това е и в борда на компанията SolarCity, основана от братовчедите му. В класацията на списание Forbes през 2015 г., богатството му се оценява на $ 12 милиарда.

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе