Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Марешки на съд за рекет и побой

в България


На 8 декември продължава делото срещу Веселин Марешки, което стартира на 9 ноември миналата година за побой и рекет. „На мен не ми е известно да е повдигано ново обвинение. Има наказателно дело от общ характер в Окръжния съд, което е насрочено за 8 декември, какво повече от това?“, каза по този повод говорителят на Окръжна прокуратура във Варна Радослав Лазаров, съобщава „24 часа“.

Разследването срещу Марешки започна като бързо производство на 15 октомври м.г., когато Веселин Марешки нанесе лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. Събраните доказателства в хода на разследването и за осъществено изнудване доведе до преобразуването му в досъдебно производство, което по компетентност бе изпратено за наблюдение в Окръжна прокуратура във Варна.

Марешки бе с наложени от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение Парична гаранция в размер на 20 000 лева.

Варненският бизнесмен трябва да отговаря за нанесен удар в лицето на общинския съветник Костадин Костадинов, както и за рекет над Асен Миланов, собственик на пицария „Ред Хот“, продължил повече от месец. Според държавното обвинение Марешки се съгласил и платил 25 000 лева на двама мъже от ъндърграунда – Веселин Жеков и Бранимир Костадинов, да притиснат Миланов и да го ДубедятУда си дава наема на него. Марешки се срещнал с ресторантьора и му казал, че заведенията са негови, затова и наемите вече трябва да се плащат на него. Разговорът не дал необходимия резултат. Затова аптечният бос отново потърсил за съдействие Жеков. Жеков и Костадинов постоянно пресирали Миланов.

Нееднократно му напомняли, че трябва да се свърже с Марешки, за да се уточнят за наемите. Младият мъж обаче правел всичко по силите си, за да избегне тази среща. След нова серия от позвънявания и натиск, Миланов и Марешки се срещнали за втори път. ДТи ползваш моите заведения, а не ми плащаш наема! Ще направя всичко възможно тези заведения да не работят!У, заканил се аптечния бос. Ще ми плащаш не по 5000 лева на месец, а по 10 000 лева, защото ми дължиш пари и за терасата, която си направил върху земята ми, добавил още Марешки.

На следващият ден панаирът станал още по-голям, защото Марешки извикал багери да съборят терасата. Собственикът на ДРед хотФ потърсил помощ от общинския съветник Костадин Костадинов, който вечерта на 15 октомври пристигнал на ул. ДСтудентскаУ, за да види какво се случва. Марешки също бил там. Аптечният бос извадил мобилния си и започнал да снима Костадинов. Общинският съветник решил да направи същото. Аптечният бос обаче се обърнал с гръб. В този момент Костадинов вдигнал телефона си на нивото на очите, Марешки рязко се обърнал към него и го ударил с юмрук в лицето. Вчера Веселин Марешки не бе открит за коментар по предстоящото дело срещу него. / Епицентър.бг

loading...

Последни от България

Отиди Горе