Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Измамата, наречена „икономическа наука“ е и идеология на лъжата

в Свят


От проф. Красимир Иванджийски
във вестник “Строго секретно

14-2

Доста отдавна се опитвам да обяснявам, че съвременната икономика няма нищо общо с реалната икономика. Тя си е чисто лихварство, т.е. мошеничество на световните лихвари и банкери, които правят „пари от въздуха“. Сами си ги печатат и с тях изкупуват реалните ресурси на планетата, ограбвайки, мамейки, поробвайки и обричайки на изчезване цели държави и нации.

Това обяснява и защо едни, или по-точно няколко страни, живеят в разкош, а други, по-точно почти целият свят, работят за тях и затъват в мизерия.

Заслужава да припомня, че бях може би единственият икономист в тогавашната Източна Европа, който още в средата на 80-те години на ХХ век насочих вниманието към появата и развитието на така наречените многонационални корпорации, които станаха основен носител на съвременния капитализъм към глобализирането, т.е. налагането на американския долар като основна валута, използвана от същите банкери и лихвари за посочените по-горе цели.

Днес това израждане е очевидно и чак сега се задава въпросът „Какво да се прави?“.

Още древногръцките философи са предупреждавали, че лихварството може да стане „норма на живота“, че това е безумие, когато „парите правят пари“.

Има „икономика“, която от превод на гръцки означава домостроителство, задоволяване на необходимите жизнени потребности. Има и „хрематистика“ – натрупване на богатство. На съвременния език именно това означава капитализмът – трупане на богатство, т.е. когато парите правят пари, а не трудът и реалната икономика.

Това означава, че хората в миналото са разбирали нещата по-добре от нас. Забрана за лихварството се съдържа и в Библията, и в Корана, и в Тората.

В миналите времена с лихварство са се занимавали нелегално и този занаят е бил преследван. В средните векове на християните е било забранено да дават пари „срещу ръст“. За тях това е било небогоугодно, мръсно дело. И така се е случило, че с това мръсно дело, т.е. с лихварството, са се занимавали евреите, местно и нелегално.

След това дошла така наречената буржоазна революция и, ако се погледне внимателно тази революция. Кой я е готвел, кой е бил главният печеливш от нея, ще се окаже, че това отново са били лихварите, т.е. юдеите. Именно буржоазната революция даде простор за развитието на капитализма, но не на промишления и търговския, а преди всичко на банкерския.

През 1913 г. беше създадена частната Федерална резервна система на САЩ под покровителството на клана Ротшилд, която стана основната печатница за производство на долари и колонизиране на САЩ от Великобритания. Получила по-широки пространства американската олигархия, производна на английската – реалните собственици на Федералния резерв и банките от Уол стрийт, превзеха властта най-напред в отделни западни страни, а след това по целия свят, именно със споменатия октопод на транснационалните корпорации.

Не е тайна, че световните банкери подготвиха и разпалиха двете световни войни, в чиито резултат доларът стана главната валута на човечеството. Банковата олигархия периодично сама организира икономически и финансови кризи. В резултат става ограбване на цели държави или на огромно количество хора, които губят своите спестявания и богатство.

Така стана и с цяла Източна Европа при така наречената „перестройка“, която беше цветна революция или преврат на западните банки. Само от СССР бяха ограбени около 800 трилиона долара. Повтарям – 800 трилиона долара.

Така се стигна до безумието, че светът е управляван от онзи, който печата парите, а не който произвежда повече и по-добре. Така наречените централни банки на отделните страни са само механизми за събиране и трансфериране на богатството на отделните страни към банковата метрополия в САЩ и Англия.

Ограбването на целия свят става чрез всевъзможни финансови институции, като Международния валутен фонд, Световната банка и централните банки на държавите. Целта на банкокрацията, т.е. на световната финансова олигархия и глобалните лихвари, е тоталната власт над цялото човечество.

Така се стигна до момента, в който цялата съвременна световна икономика се гради върху кредитните пари. Парите в нея винаги са по-малко от събраното значение на всички съществуващи парични задължения заради така наречения банков мултипликатор. Появява се паричен дефицит, а оттам и предпоставки за икономическа криза. Това е неизбежна закономерност и присъща на капитализма черта, като законът за гравитацията. Това е и законът, че богатствата се привличат от паричния капиталист, т.е. онзи, който мами колкото си иска чрез печатане на парите.

Но какво ще стане, ако хората масово отидат в банките и си поискат парите. Наличните пари, т.е. така наречената ликвидност, ще стигнат само за няколко хиляди. А останалите милиони? Банката трябва да бъде обявена за банкрут. Ако наричаме нещата с техните истински имена съвременният капитализъм е лихварство и узаконено фалшиво мошеничество, печатане на фалшиви пари, който е банкрутирал. И винаги от това губят обикновените вложители, които наивно си мислят, че техните пари са инвестирани някъде, че работят в тяхна полза. Нищо подобно. Те са вложени в една огромна финансова пирамида – глобализирането.

Появява се и въпросът за така наречената икономическа наука и какъв е нейният смисъл щом прикрива толкова примитивна и нагла кражба.

Въпреки че съм от десетилетия анализатор именно в тази област, отговорът ми е категоричен – „икономическата наука“ не е никаква наука. Това е зона на шамани и врачки, които си съчиняват и показват някакви графики, говорят с неразбираеми понятия и термини, принуждават хората да ги слушат и да им вярват, да си носят парите в банките, т.е. платени лъжци на банкстерите.

Това е не само отминалата, но и днешната икономическа наука – идеология на лъжата, на зомбирането и промиването на мозъците на хората. В нейната основа лежи преклонението пред маммона, т.е. заложеният във всеки човек стремеж към бързо и лесно забогатяване за сметка на другите или наивност и откровена глупост.

Повечето „известни“ икономисти са работили или работят именно по поръчка на лихварството. Давид Рикардо е бил борсов спекулант и служител на Натан Ротшилд, който пък е един от най-големите банкови мошеници в историята на човека. И Маркс със своя „Капитал“ по-скоро е изпълнявал социална поръчка в полза на финансовия, а не на промишления капитал, обяснявал е как се появява някаква добавена стойност, но нито веднъж не е обяснил, че става дума за банката и лихвата. Нещо повече. Идеите на Маркс доведоха до революции, особено в Русия, от които спечелиха преди всичко западните банкери, начело с Ротшилд за сметка на десетки милиони жертви.

Съвременните икономически учебници са написани от същия този вашингтонски център по поръчка на банките.

Автор: проф. Красимир Иванджийски
Източник:  вестник “Строго секретно

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе