Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Издания за „фалшиви“ новини вкараха Прокопиев в прокуратурата

в България


Преди около 1 седмица изригна скандалът с Трайчо Трайков, който после преля и към Симеон Дянков. Но тогава, единствено „Гъдел Нюз“ и още няколко издания за „фалшиви новини“, които се позоваха на него, зададоха най-важния въпрос. А именно: „Защо прокуратурата се занимава основно с бивши министри, които днес са господа Никои, а не провери съвсем действащия и много влиятелен медиен олигарх Иво Прокопиев?“ Единствено „фалшивите“ новини осветлиха факта, че Прокопиев е фактическият доминиращ собственик на „Булброкърс“ – счетоводната фирма, която е правила оценката на дяловете на ЕВН. Т.е. че фактически Прокопиев е писал за колко държавата да продаде 33% от дружеството си.

Дянков и Трайчо са обикновени бушони, сложени да подписват, и после да си измият ръцете с тях. Съответно – формално носят някаква отговорност. Но ако само сменяме и съдим бушоните, а оставяме реалните кукловоди, то схемите няма да имат край. Бушони, и кандидати за такива, в България не липсват. Всеки е готов за министър или за президент. Повечето са готови и да подпишат всичко, което им дадат, само и само да са министри… Но кукловодите, олигарсите, те са важни.

Именно затова няколко сайта за „фалшиви“ новини зададоха въпроса, какво ще правим с господаря на „Булброкърс“. Ще съдим някакъв чиновник-директор там, или ще стигнем до реалния началник?

Е, днес прокуратурата показва, че очевидно следи изданията за „фалшиви“ новини. И понякога дори разбира, че единственото фалшиво в тия издания е твърдението, че новините вътре били фалшиви… Сигурно поради тази причина, медийната империя на Прокопиев от доста време е обявила война на сайтовете за „фалшиви“ новини и ги громи, от позицията на безспорен източник на отговорна и почтена информация. / ГН

loading...

Последни от България

Отиди Горе