Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Хилъри Клинтън предложила да ликвидират Джулиан Асанж с дрон

в Свят


Сайтът „Уикилийкс“ публикува обещаната порция компромати срещу кандидат-президента на Демократическата партия Хилъри  Клинтън, пише БЛИЦ. В разпространените документите се посочва, че бившият държавен секретар е разглеждал възможността да ликвидира основателя на организация, става ясно от профила на „Уикилийкс“ в Туитър.

„Не можем ли просто да ликвидираме този човек с помощта на дрон”, попитала Хилъри Клинтън на среща на върхушката. Съобщава се, че на това заседание Хилъри Клинтън открито е предложила средство, за да бъде накаран Асанж да замълчи. Първоначално заявлението й предизвикало смях в залата, но малко по-късно всички разбрали, че политикът въобще не се шегува, пише сайтът БЛИЦ.

Предложението си Клинтън направила още през 2010 г., след редица публикации за провалените мисии на САЩ в Ирак и Афганистан. По думите на източници на ресурса, те „силно огорчили” главата на външополитическото ведомство. Между другото, представител на кандидат-президента на Демократите не можа да каже нищо пред журналистите за достоверността на изнесените от Уикилийкс данни.

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе