Границата ни се пази зорко: Само за денонощие задържаха 125 нелегални край Брегово

в България


Loading...

¡ Границата ни се пази зорко ¿

 Само за денонощие 125 чужденци са задържани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница само от граничните полицаи от ГПУ – Брегово.

Първо граничарите са закопчали 52 чужди граждани в два микробуса. Снощи, към 23:00 часа, граничен патрул видял в землището на село Градец два товарни микробуса – „Рено Мастер“ и „Мерцедес Спринтер“, движещи се към границата.

Шофьорите се опитали да попречат на проверката. Те слезли от автомобилите и побягнали към близката гориста местност. Задържан е шофьорът на реното, 42-годишен български гражданин. В товарния отсек на автомобила му са открити 29 чужди граждани.

Мерцедесът се оказал със заключена товарна част. Отвътре се чували гласове на хора. Граничните полицаи разбили ключалката и от микробуса излезли още 23 чужденци. По първоначални данни, чуждите граждани в двата автомобила са от Афганистан и Пакистан. Те са задържани в Граничното управление в Брегово заедно с единия от шофьорите, а другият се издирва. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура във Видин. / Nbox.bg


¡ Границата ни се пази зорко ¿


loading...

Последни от България

Борисов бесен

Loading... Към МВР: Зверски тормозите хората! Министър-председателят Борисов се скара на администрацията
Отиди Горе