Георги Божинов: „Защо моите другари не реагират? Да не би да са от „eдин дол дренки“ с Онези?!“

в България


«Мъдрият български народ в такива случаи казва «от един дол дренки»

Не се учудвам от изявленията на бившия външен министър Даниел Митов. Но макар настоящият служебен министър да е от същия дол дренка, все пак с голяма изненада научих, че официалната позиция на държавата ни по повод на ракетния удар на САЩ по сирийското летище Сейла изразява целокупната позиция на всички българи и приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ като част от усилията за решаването на проблема с химическите оръжия в Сирия».

Това заявява бившият депутат от БСП Георги Божинов по повод позицията на Министерството на външните работи за ракетния удар на САЩ в Сирия и липсата на други коментари на политически сили.

Божинов допълва, че «позицията на българското външно министерство е и дипломатически несъстоятелна, защото в нея има три взаимно изключващи се изречения — от една страна подкрепят удара, от друга страна ще проверяват обстоятелствата, от една страна приемат удара, от друга са за мирно решаване на проблема»… «Коя е истината», пита се ексдепутатът.

«Разграничавам се и не желая да се говори от мое име. Не смятам, че преди изясняването на обстоятелствата може нещо да се приема само на доверие, защото така е наредил или внушил някой. По същия начин реагирах и когато някогашният външен министър Соломон Паси с искрени сълзи твърдеше една лъжа от трибуната на Народното събрание за наличието на отровни бойни вещества в една държава», заявява още Божинов.

«Така реагирам аз и се учудвам, че моите другари не реагират. Външната политика на България и позициите на държавата ни не могат да се градят на непроверени факти. Защото цяла поредица външни министри на България май са все от същия дол дренки.»

News Front

loading...

Последни от България

Отиди Горе