Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Ето какво се случва 60 минути след изпиване на кутийка Кока-Кола

в Свят


(NaturalNews)

Почистването на тоалетната чиния е евтино и лесно с една кутийка Кока-Кола. След като колата преседи в тоалетната чиния в продължение на час, въглеродната и фосфорна киселина вършат работа, оставяйки след себе си тоалетна чиния без натрупана мръсотия!

Когато същата тази кутийка с кола се излива в устата и надолу по хранопровода на човек, се случва много по-сложна верига от събития. След като изгаря своя път надолу по гърлото и оставя след себе си покритие от карамелово оцветяване по зъбите, колата започва своето хранително унищожение вътре в тялото.

За 60 минути кутийката кола качва тялото на увеселително влакче, напрягайки черния дроб, покачвайки кръвната захар, ускорявайки производството на лоши мазнини и ограбвайки тялото от полезни хранителни вещества.

С 1,6 милиарда порции Кола продавани по целия свят всеки ден, не е чудно защо сърдечно-съдови заболявания, недохранване, дехидратация, диабет и затлъстяване, бавно убиват хора.

Лекарите често съветват пациентите със затлъстяване да спрат да ядат мазнини, но много мазнини са полезни за сърцето и мозъка, като например омега-3 мастни киселини. На всичко отгоре, избягването само на мазнини игнорира един от най-тихите извършителите на наддаване на тегло и заболяване – високо фруктозен царевичен сироп.

Вместо да пиете отравящи газирани напитки, пийте хидратираща чаша ВОДА.

Газираните напитки ограбват тялото от хранителни вещества и натоварват черния дроб

Високофруктозният царевичен сироп (HFCS) се намира в най-различни преработени храни, подправки и сладки напитки. Той се открива дори в алтернативни храни с „ниско съдържание на мазнини“, които хората са подвеждани да закупуват за намаляване на теглото.

Работата е такава, че: HFCS НЕ е като глюкозата. Глюкозата бива разпознавана от тялото, метаболизира се от клетките и по-лесно се използва за производство на енергия, докато, високофруктозният царевичен сироп се разгражда до глюкоза и фруктоза, което затруднява организма да го използва.

Фруктозата, която е разградена, също така, няма нищо общо с фруктозата в плодовете. Плодовете имат фибри, които предотвратяват  абсорбирането на прекалено много фруктоза. HFCS не съдържа фибри. Тя наводнява тялото, без отчетност или баланс, натоварвайки черния дроб. HFCS често се консумира с други изкуствени подсладители, които са там, само за да подобрят вкуса на продукта. Този поток от токсини е труден за кръвта, кожата и детоксикиращите органи.

HFCS в крайна сметка се метаболизира в черния дроб по подобен начин на етанол, открит в алкохолна напитка. След като фруктозата наводни черния дроб, той се обърква и произвежда куп лоши мазнини. Когато тялото е „опиянено“ от високо фруктозния царевичен сироп, мозъкът никога не получава сигнал, че то е пълно. Това може да накара човек да яде и пие повече, добавяйки проблеми с увеличаване на теглото.

60 минути злоупотреба

През първите 10 минути на пиене на една кока-кола, 10 супени лъжици захар навлизат в организма. Това е 100% от препоръчителния дневен прием на човек. Човек може да търпи тази крайна сладост, само защото гниещата зъбите фосфорна киселина компенсира сладостта.

След изминаване на 20 минути, кръвната захар се покачва, което води до прилив на инсулин. След като фруктозата се шири необуздано и остава неабсорбирана, черният дроб работи извънредно, като изтегля захарните молекули и ги превръща в лоши мазнини.

До 40 минути, абсорбцията на кофеин е на максимум. Кръвното налягане на човек се покачва и зениците се разширяват. Това подбужда черния дроб да изхвърлят повече захар в кръвта. В последствие аденозиновите рецептори на мозъка са блокирани, карайки човека да се чувства буден.

Пет минути по-късно производството на допамин се покачва в мозъка, придавайки на човек чувства на удоволствие, което го пристрастява да иска повече.

След един час, фосфорната киселина, която е проправила своя път през системата, е изтеглила жизненоважни хранителни вещества от организма. Калций, магнезий и цинк се свързват с фосфорната киселина в тънкото черво.

След това, калций, магнезий, цинк, електролити и вода, се уринират извън тялото и се пропиляват. Колата не само е пристрастила мозъка към проклятието си, но също е причинила образуването на лоши мазнини, скокове в кръвната захар, промени в кръвното налягане, обезводняване и загуба на хранителни вещества за градеж на костите!

С кулминацията на един час, човек започва да има захарен срив. Появяват се раздразнителност и умора. Костите са лишени от жизненоважни хранителни вещества и системата е оставена обезводнена.

Това са 60 минути злоупотреба, и това се случва с всяка кутийка безалкохолна напитка.
/ Био Поглед

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе