Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Бъчварова аут от парламента

в България


Бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова няма да е депутат, тъй като ГЕРБ губи едно място в столичния 25-и МИР и вкарва само шестима в Народното събрание, пише Стандарт. Това става ясно от преразпределението на мандатите от „Информационно обслужване“ на база данни от ЦИК при 100% обработени протоколи. Седмото място на ГЕРБ в 25-и МИР отива за „Воля“, а водач на листата й е лидерът Веселин Марешки, който влиза и от Варна. Румяна Бъчварова все още има шанс да влезе в парламента, защото двама, които са в листата преди нея, могат да влязат и от друг район – Бойко Борисов е водач и в Пловдив, а Теменужка Петкова – в Търговище. / 24news.bg

Да ви припомня малко ГЕРБерастка шизофрения:

04.2016 | Бъчварова: В България терористи няма, МВР работи много ефективно срещу тях

06.2016 | Бъчварова: Ако има взривове в България, мисля, че можем да реагираме адекватно

09.2016 | Бъчварова: Строим нови бежански лагери в пограничните райони!

09.2016 | Бъчварова: Бежанците се радикализират

09.2016 | Бъчварова: Откриваме още 3 центъра за бежанци

05.12.2016 | Бъчварова: Има сигнал за подготвян терористичен акт в България

25.12.2016 | Бъчварова: През България преминават терористи

През територията на България преминават членове на терористични организации, опитващи да достигнат до Западна Европа. Това заяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС.

Към настоящия момент не са постъпвали данни за организиране на терористично нападение на територията на страната и срещу българските интереси в чужбина, каза Бъчварова.

„През последните седмици в Националния контратерористичен център е постъпвала информация за евентуално преминаване на членове на терористични организации, опитващи се да достигнат до страни от Западна Европа, включително и през територията на България“, уточни министърът в оставка.

За подобряване на мерките за сигурност на българските граждани след терористичните актове в Берлин, Цюрих и Анкара, Бъчварова заяви, че Консултативната група е решила да се запази настоящата трета степен “ниско ниво” на заплаха, съгласно националния план за противодействие срещу тероризма.

Освен това е разпоредена и степен на готовност “жълта” (предупреждение) за всички структури на МВР с акцент върху засилване на граничния контрол и охраната на мероприятия, свързани с коледните и новогодишни празници. Места посещавани от големи групи хора като концерти, коледни базари, големи магазини и др.

Тези мерки се отнасят и за МВР по отношение на дипломатическите представителства в България, Турция и рисковите държави.

Не е постъпвала конкретна информация за заплаха към конкретни чуждестранни дипломатически представителства на територията на България, на посолства на държавите от международната антитерористична коалиция продължават да бъдат сред потенциалните цели на атака от страна на терористични организации.

Няма данни за саморадикализирани представители на българската мюсюлманска общност, които биха могли да подготвят и осъществят атентати в страната. Няма данни и за крайнодесни и националистически организации за извършване на ответни действия към мюсюлманската общност у нас, бежански центрове или мюсюлмански храмове, допълни Бъчварова.

Тя се обърна към българските граждани и ги увери, че трябва да са спокойни, защото няма заплаха и всички институции по време на празниците ще предприемат по-завишени мерки за сигурност и безопасност.

Бъчварова коментира също, че в момента се подготвя годишният отчет на МВР.

Относно режима на регистрация на мигрантите, получаване на бежански статут и начинът, по който се обработва информацията за пребиваващите в бежанските центрове, Бъчварова коментира, че непрекъснато се дава информация. Всички бежанци се регистрират и се следват процедурите – тези които имат право получават бежански статут го получават, а тези, които нямат такова право, се извеждат от страната./БГНЕС

loading...

Последни от България

Така се прави!

По-малко от 48 часа му бяха нужни на Електроенергийния системен оператор (ЕСО)
Отиди Горе