Вашият всекидневник за новини & анализи, като никой друг

Анкара обясни думите на Ердоган за Асад

в Свят


Думите на президента на Турция Тайип Ердоган за стремежа да се отстрани от власт сирийският лидер Башар Асад не трябва да се приемат буквално, съобщи източник от администрацията на турския лидер. Това предаде в сряда (30 ноември) „Взгляд“.

„Това изявление на президента прозвуча вчера, но то не трябва да се приема буквално. Надявам се, че възникналото във връзка с това недоразумение (с Русия) ще бъде преодоляно бързо“, заяви източникът пред РИА „Новости“. Той допълни, че официални коментари относно изявлението на Ердоган могат да дадат само висшите ръководители на Турция.

Както заяви в сряда прессекретарят на президента Дмитрий Песков, за Кремъл бе новина изявлението на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за истинската цел на действията на Анкара в Сирия. Преди това Ердоган заяви, че операцията „Щитът на Евфрат“ в Сирия, започната през август от турските военни, в действителност има цел да сложи край на управлението на Башар Асад. По-рано в Анкара уверяваха, че задача на турската армия е борбата с „Ислямска държава“ и с въоръжените формирования на кюрдите в Северна Сирия. / Руски дневник

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе