Японската революция в енергетиката от ВЕИ

в Свят


Разказва и показва, в серия от впечатляващи снимки, от птичи поглед, информационната агенция Блумбърг (Bloomberg) в материала си Japan’s Renewable-Energy Revolution

Японският подход към стопанисването на земните и водните ресурси е различен от този на САЩ. Като островна нация с хилядолетна история, концепциите за повторна употреба, повторно използване и многостранно използване са присъщи на японската култура. През 2011 г. земетресението в Тошоку и последвалото ядрено бедствие във Фукушима накара Япония да преоцени зависимостта си от ядрената енергия като основен източник на електроенергия. Изграждането на капацитет за възобновяема енергия, предимно под формата на фотоволтаични проекти, е един от отговорите в търсенето на алтернативи в нацията.
Тези изображения от поредица от полети над Токио и Кобе / Осака в Япония показват редица фотоволтаични проекти за бивши голф игрища, кариери, язовири, изкуствени острови и плаващи проекти в езера и язовири.
Докато мащабът на проектите за възобновяема енергия може да бъде по-малък от големите проекти за комунални услуги в САЩ, подходът на Япония добавя нова глава към текущия разговор за енергията и изменението на климата. -Jamey Stillings

Още впечатляващи гледки можете да видите използвайки линка към оригиналната статия по-горе. А през това време не забравяйте, че докато водещите световни икономики на САЩ, Германия, Япония, Южна Корея и други вече сътворяват своите ВЕИ революции (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия прави всичко възможно да ни краде и малтретира през кухи ядрени проекти.

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Япония: Цял град премина на слънчеви батерии и се отказа от бензина

 

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе