Най-необикновеното (и значително?) слънчево затъмнение в историята на САЩ наближава?!

в Свят

21 август е датата на „Великото американско затъмнения“, и около него вече се надига истерия, пише в своя блог, известният американски писател и икономист Michael Snyder.

Събитието се нарича „Великото американско Затъмнение“, защото то ще е първото пълно слънчево затъмнение, което ще се вижда само в Съединените щати.
С други думи, откакто САЩ са станали държава, никога не е имало пълно слънчево затъмнение, което да се вижда само тук и никъде другаде.
И това е първото пълно слънчево затъмнение, което ще премине през западното крайбрежие към източното за последните  99 години.

Около 200 милиона души живеят в “тоталната зона“, и много от тях прогнозират, че това ще бъде най-популярното затъмнение.

В действителност, много хотели и къмпинги по пътя на затъмнението вече са резервирани. Затова, ако искате да го видите на живо, е добре да направите вашите резервации възможно най-скоро.

Разбира се, “главното събитие“ няма да трае дълго. В зависимост от местоположението , това пълно слънчево затъмнение ще трае само две или три минути.

Но ако се отчита времето от момента, когато Луната започне да закрива Слънцето, докато не бъде напълно открито, целият процес ще трае около два часа и половина.

Разбира се, в небето всичко ще се случи много бързо.

Например, сянката на Луната фактически ще пресече територията на Съединените американски щати със скорост около 1700 мили в час.

И дори и да не сте в „тоталната зона“, ще виждате това, което се случва на 21 август.

Това е така, защото това затъмнение в действителност ще обхване цялата страна.

Може би, това затъмнение има някакво мистично значение?

Аз не знам, но, без съмнение, ще има много спекулации, тъй като ние се приближаваме към неговата дата.

Мнозина отбелязват, че след това пълно слънчево затъмнение през 2017 г. ще последва  друго пълно слънчево затъмнение – почти седем години по-късно – на 8 април 2024 г.

А  когато проектирате курсовете на тези две слънчеви затъмнения на картата, те ще образуват гигантски „X“ над центъра на Съединените щати …

Може ли това да бъде някакво много странно съвпадение?

И ако не е съвпадение, какво означава това събитие?

Страхувам се, че сега нямам отговори на тези въпроси, но аз намирам за изключително интересно, че сърцето на този „X“ се пада в средата на разломната зона Ню Мадрид.

Още през 1811 г. и 1812 г. в района на Ню Мадрид стават десетки силни земетресения. В един момент трусовете са били толкова силни, че дори камбаните в Бостън започнали да бият.

Ако такива земетресения се случат днес, щетите биха били невъобразими…

Ето един цитат от Smithsonian:

«Средният Запад е бил слабо населен, и е имало малко смъртни случаи. Но 8-годишният Годфри Лесър видял как вървят вълни по земята. Майкъл Браун забелязал, че реката внезапно бухнала „като голямо парче тесто за хляб с височина няколко фута.“ Хиляди пукнатини се появили по полетата, гейзери бликнали от земята, изригвайки заедно с пясък, вода, кал и въглища високо във въздуха.»

В състояние ли сте да си представите как „хиляди пукнатини“ внезапно се отварят по цялата страна?

Една застрахователна компания се опитала да изчисли какви ще бъдат икономическите загуби ако подобно земетресение се случи днес – цифрата е „около 300 $ милиарда …“

Стойността на разрушенията ще бъде два пъти повече от тази на урагана „Катрин“ в Ню Орлиънс през 2005 година.

Къщите, особено тухлените, ще се сринат. Сградите ще потъват в земята. Мостове може да падат в реките. Маршрутът на Мисисипи може да се промени – както е било по време на последното голямо земетресение.

Хората ще загиват, може би, десетки хиляди.

А ние също трябва да вземем предвид и факта, че в разломната зона Ню Мадрид има 15 ядрени реактори. И затова по време на голямо бедствие можем да видим 15 Фукушими.

Да се надяваме, че следващото голямо земетресението в Ню Мадрид ще бъде отложено за по-далечно бъдеще. Никой никога не иска да не види такова опустошение.

Но учените ни казват, че земната кора е „механично по-слаба“ в разломната зона Ню Мадрид, отколкото в други части на страната, и те ни уверяват, че след известно време в един момент в региона ще се случи голямо земетресение.

Възможно е това да е просто съвпадение – тези две затъмнения да образуват гигантски „X“ директно върху сърцето на разломната зона Ню Мадрид. Но аз мисля, че би било грешка да отказваме да се замислим върху това явление. Какво то може да означава? Защото, както изтъква пастор Марк бард, изглежда, че Бог специално е използвал слънчевите затъмнения още в библейски времена.

„Археологическа находка на клинописни таблички, открити в XIX век, описват събитията в Ниневия. Известното затъмнение, споменато в табличките, е известно като затъмнението Бур Сагале, проверено от НАСА и е с дата – 15 юни, 763 пр. Хр.

Пътят на тоталната зона е бил точно над Ниневия. Бог обявил, че Слънцето и Луната ще са знамения, а и жителите на Ниневия видели Божия гняв, дори преди пророкът Йона да пристигна след няколко месеца. Когато Йона пристигнал, те вече били готови за покаяние. “

Нашият свят е едно много странно място, и всеки ден ще става още по-странно.

А едно нещо е абсолютно сигурно – всички хора ще гледат към небето на 21 август, и това, което ще видят, ще бъде наистина историческо. / НЕПОЗНАТО

*Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение на редакцията на електронно списание НЕПОЗНАТО

Последни от Свят

Отиди Горе