МиГ-31 унищожиха свръхзвукова крилата ракета в стратосферата (ВИДЕО)

в Свят


Екипажите на самолета-прихващач МиГ-31 унищожиха крилата ракета, летяща на височина над 12 хил. метра със скорост три пъти по-висока от тази на звука

Екипажите на самолети МиГ-31, разположени в Камчатка, в навечерието на Деня на Морската авиация на руския ВМФ проведоха учения по прихващане на свръхзвукова крилата ракета с бойна стрелба в стратосферата, съобщи ТАСС в понеделник (17 юли), като се позова на информация от шефа на отдела за информационно подсигуряване в пресслужбата на Източния военен окръг за Тихоокеанския флот – капитан от 2 ранг Владимир Матвеев.

Екипажите на самолета-прихващач МиГ-31 и североизточните сили изпълниха бойни упражнения по унищожаване на крилата ракета, летяща на височина над 12 хил. метра със скорост три пъти по-висока от тази на звука.

„Крилатата ракета беше пусната от водите на Охотско море чрез морски носител“, уточни Матвеев.

Дежурните пилоти от летище Елизово в Камчатка са вдигнати под тревога и унищожили целта с ракети „въздух-въздух“ в насрещен курс.

По време на полета пилотите на изтребителите отработиха взаимодействие по двойки при изпълнение на задачи за противовъздушна отбрана, поясни Life.ru. / Руски дневник

loading...

Последни от Свят

Отиди Горе