Венецуела: САЩ цели да въвлече Латинска Америка в конфликт! “Заплахата на Вашингтон е лудост“

в Свят

„Безумната заплаха“ на американския президент за използване на военна сила срещу Венецуела има за цел да въвлече Латинска Америка в конфликт, твърди венецуелският външен министър, цитиран от AFP.


„Безумната заплаха на Доналд Тръмп има за цел да въвлече Латинска Америка и Карибите в конфликт, който ще измени перманентно мира, стабилността и сигурността на нашия регион“, заяви венецуелският външен министър Хорхе Ареаза, четейки изявление от името на президента Николас Мадуро, Фокус

Заплахата на американския президент Доналд Тръмп за обмисляне на военна сила във Венецуела е „лудост», заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, предава AFP.

„Това е акт на лудост, акт на върховен екстремизъм», подчерта генерал Падрино, който отговаря за Въоръжените сили на Венецуела.

Той реагира на Тръмп, който само няколко часа по-рано заяви, че се занимава с „много възможности за Венецуела, включително евентуална военна опция, ако е необходимо», поради ескалиращата си политическа криза, Фокус

Последни от Свят

Отиди Горе