АЕЦ „Козлодуй“: Матрял, да ти е сладка супата бе!

в България

Днес (из)родната фабрика за смърт се е изцепила с мощна гавра към матряла.

Първо да го видим 1:1 от интернет страницата на централата:

07.08.2017 ПОЛОЖИТЕЛНИ ФИНАНСОВИ РЕЗУЛТАТИ ОТЧИТА АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”

АЕЦ “Козлодуй” приключи първото полугодие на 2017 г. с положителни финансови резултати.
Печалбата на Дружеството за първите шест месеца на 2017 г., след данъчно облагане, е в размер на 33.9 млн. лв., при печалба от 236 хил. лв. за същия период на 2016 г. Приходите от дейността на атомната централа са 418 млн. лв., с ръст от 22 млн. лв. спрямо първото шестмесечие на миналата година.

Със собствени средства е обезпечено изпълнението на дейностите по осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените блокове и изпълнението на инвестиционните проекти за продължаване на срока на експлоатация и за повишаване на мощността им. 

Принос за добрите финансови резултати има както отличната работа на екипа на атомната централа, така и намаляването на размера на вземанията от НЕК ЕАД и значително по-благоприятната, в сравнение с миналата година, пазарна среда (1). 
Положителната тенденция продължава и през юли 2017 г. В края на месеца са отчетени приходи от продажба на електрическа енергия по регулирани и свободни цени на стойност почти 96 млн. лв. Това е най-високият размер на месечни приходи от продажби за АЕЦ “Козлодуй” от стартирането на либерализацията на енергийния пазар в страната през 2004 г. до момента (2).

Маркерите в скобите ги поставих аз, за да има сега какво да коментирам.

1. От словоблудството на ядрената мафия въобще не става ясно, в какво се изразява и съдържа „добрата работа на екипа“? А? 

Ето една от ярките представителки от екипа на АЕЦ-а, която неуморно работи над своето самоусъвършенстване, за наше „добро“.

И снимката и героинята на нея са АВ-ТЕН-ТИЧ-НИ!

Снимката е лично МОЕ дело, а за другарката ви разказах наскоро в „Сменят имената на реакторите в АЕЦ „Козлодуй“„.

Словоблудството с вземанията от НЕК също нямат нищо общо с декларираните успехи.

Сега няма да ви губя времето с дълги обяснения за това.

Истината е, че по-големите постъпления в хазната на фабриката за смърт се дължат на по-дълбокото бъркане в джобовете на всички НАС!

За това подробно и без задни мисли ви разказах в поредицата:

Последното престъпление на Иван Костов

Последното престъпление на Иван Костов 2

Последното престъпление на Иван Костов 3

и

Р.Овч. + Ив.Кост. = МММ

2. Гаврата на ядрената мафия е още по-велика, защото се хвали с постиженията от последния месец, юли 2017-та г. („Положителната тенденция продължава и през юли 2017 г. В края на месеца са отчетени приходи от продажба на електрическа енергия по регулирани и свободни цени на стойност почти 96 млн. лв. Това е най-високият размер на месечни приходи от продажби за АЕЦ “Козлодуй” от стартирането на либерализацията на енергийния пазар в страната през 2004 г. до момента.“)

Ако искате да разберете смисълът на гаврата пак трябва да разгледате горната поредица от ЧЕТИРИ линка. От тях става ясно, че политико-енерГЕПИйната мафия свива делът на електроенергията от АЕЦ-а за всички нас, за сметка на „честните частници“, а малкото количество, което и се откъсва от сърцето, оскъпява с над 83%. ТОВА СА ИС-ТИН-СКИ-ТЕ ПРИ-ЧИ-НИ за декларираните „успехи“, а не екипа и НЕК.

Казано накратко, ние плащаме, а те ни се храчат в лицата. Ако всичко заявено в горното словоблудство на фабриката за смърт беше вярно, защо тогава от този месец всички ние ще плащаме по-високи сметки за ток? Защо? ЗАЩО? ЗА-ЩО? Защо бе, матрял?

И не забравяй, матрял! Ядрената и политико-енерГЕПИйните мафии процъфтяват благодарение на твоето овчедушие!

Георги Котев

котев(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)

Последни от България

Отиди Горе